PJAK'a ağır darbe

İran'da terör örgütü PKK ve PJAK'a yönelik operasyonlarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ve 4 teröristin de sağ ele geçirildiği bildirildi.

Yayınlanma: 18.11.2008 - 16:37
Abone Ol google-news

İran Fars Haber Ajansı'nın resmi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, terör örgütü PKK ve İran'daki uzantısı PJAK'a yönelik yapılan operasyonlarda Kermanşah eyaletinde çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleriyle teröristler arasındaki çatışmalarda örgütün ağır kayıp verdiği belirtilirken, öldürülen teröristlerin tamamının Türkiye vatandaşı olduğu belirtildi. Çatışmalarda güvenlik güçlerinin kayıp vermediği kaydedilirken, ölü ele geçirilen teröristlerin sayısı hakkında bilgi verilmedi.

Operasyon kapsamında Senendec kentinde de 4 teröristin sağ ele geçirildiği ifade edildi.
Teröristlerin sığınaklarını sürekli olarak top ateşine tutan İran güvenlik güçleri, zaman zaman hava operasyonları düzenliyor.

İran'ın batısında geçen ay çıkan çatışmalarda 4 terörist ölü ele geçirilmiş, 3 İran askeri de hayatını kaybetmişti.

İran-Irak-Türkiye üçgenindeki dağlık bölgelerde barınan PJAK'lı teröristlerin saldırılarında binlerce İranlı sivil ve asker hayatını kaybetti ve yaralandı.

The New Yorker gazetesinde 2006'da yer alan bir makalede, "ABD ve İsrail'in PJAK'lı teröristleri silahlandırdığı, eğittiği ve örgüte istihbarat bilgileri sağladığı" öne sürülmüştü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler