Mengü Ertel, 80. doğum yıldönümünde anılıyor

YKM, Bir Usta Bir Dünya: Mengü Ertel- "Tepe tepe kullanıyorum hülyalarımı" sergisi kapsamında yarın 18.30'da oğlu Murat Ertel'in moderatörlüğünde Zeynep Oral ve Erkal Yavi'nin katılacağı bir anma etkinliği düzenliyor.

Yayınlanma: 15.03.2011 - 13:52
Abone Ol google-news

Etkinlikte Cumhuriyet Gazetesi yazarı, yılların kültür sanat editörü, Ertel ailesini yakından tanıyan Zeynep Oral ve çok ilginç bir rastlantı sonucunda Mengü Abisinin yanında tasarım hayatına adım atan, sayısız başarılı çalışmaya imza atan grafik tasarım ustası Erkal Yavi konuşacaklar.

Yaşamı boyunca sayısız afiş, logo, kitap ve dergi kapağı, tiyatro dekoru hazırlayan usta tasarımcı Turhan ve İlhan Selçuk’un enişteleri Mengü Ertel’i, doğumunun sekseninci yıldönümünde eşi Ülfet Ertel, meslektaşları ve dostlarının katılımıyla anılıyor. Mengü Ertel fikirleriyle, dostluğuyla Cumhuriyet Gazetesi'ne ve Turhan Selçuk karikatürlerinin sunumuna hayatı boyunca destek olmuştu.

Yapı Kredi Kültür Merkezi(YKM)’nde sanat ve edebiyatta derin izler bırakmış önemli isimler için açılan “Bir Usta Bir Dünya” sergi dizisi, grafik sanatçısı Mengü Ertel ile 23 Nisan 2011'e de dek devam ediyor.

Katılımın serbest olduğu Mengü Ertel anma etkinliği Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, İstikâl Caddesi, No. 181 Merkezhan, Beyoğlu’nda gerçekleşecek. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler