Okudan: Bu benim param

Konya'da düzenlenen ve ''Final'' adı verilen operasyon kapsamında gözaltında bulunan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, lojmanında bulunduğu belirtilen yaklaşık 1 milyon YTL değerindeki döviz ve Türk parası ile ilgili olarak, ''bu benim kendi param. Çocuklar, sonra konuşacağız. Ben cevaplarını veriyorum'' dedi.

Yayınlanma: 19.11.2008 - 09:14
Abone Ol google-news

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguları devam eden ve aralarında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da bulunduğu 33 şüpheli sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Çevik Kuvvet minibüsleri ile Konya Numune Hastanesi''ne getirildi. 33 kişi, polisler eşliğinde tek tek minibüsten indirilerek hastaneye alındı.

Hastane çıkışında, gazetecilerin Meram'daki lojmanında yapılan aramada yatak odasında bulunduğu belirtilen 1 milyon YTL değerindeki döviz ve Türk parası ile ilgili sorusu üzerine Okudan, ''Bu benim kendi param. Çocuklar sonra konuşacağız. Ben cevaplarını veriyorum. Sonra sizlerle konuşacağız'' dedi.

Konya ile birlikte 8 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan, aralarında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da bulunduğu 34 kişi gözaltına alınmıştı.

Öte yandan Konya'da polisin ''Final'' adını verdiği operasyonda gözaltına alınan Konya Numune Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. R.S, sağlık sorunu nedeniyle serbest bırakıldı.

Önceki akşam yüksek tansiyon şikayetiyle, başhekimliğini yaptığı Konya Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan R.S'nin durumu, kardiyolog ve nörolog tarafından izlendi. Doktor raporunda hastane dışına çıkmasının sağlık riski yaratabileceğinin belirtilmesi üzerine, R.S, savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.
 

YÖK, Okudan'ı masaya yatıracak

Aynı zamanda Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu, Okyanus Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın durumunu değerlendirecek. YÖK Genel Kurulu yarın saat 10.30’da Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında YÖK Başkanlık Binası’nda toplanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler