Doğayla baş edilir mi ?

Yüksek Tansiyon, Tepenin Gözleri, Aynalar’ın başarılı yönetmeni Alexandre Aja, yetmişli yılların B türü filmlerine saygıda bulunuyor, korku-gerilim-komedi karışımı bu retro yapımla çocukluk düşlerini gerçekleştiriyor.

Yayınlanma: 17.03.2011 - 22:00
Abone Ol google-news

Ustaları Steven Spielberg(Jaws/1975), Joe Dante(Piranha/1978) ve James Cameron’a(Piranha 2:The Spawning/1981) saygıda bulunan Aja, sinema tarihinin gelmiş geçmiş en kanlı filmini çektiğini belirtiyor.

Arizona’daki Victoria Gölü her yıl baharın tadını çıkartmak isteyen binlerce gençle dolup taşmaktadır. Bu yılki bahar şenliğini ise gölün dibine atılan bir çöpün açtığı çatlaktan yol bulup çıkan, insanlara saldıran tarih öncesi yamyam piranalar kana bulayacaklardır.

Yetmişlerin B filmi türüne yüksek teknoloji, şiddet, gerilim, gore, komedi, cinsellik katan, gerçeklik duygusunun dorukta olduğu üç boyutlu filmde üçyüz bin litre yapay kan kullanıldı.

Vahşi doğanın beşiğiyle çevreyi kirleten tüketim toplumu arasındaki büyük ikilemi yansıtan film, ABD’nin sapkın yüzünü, yüzeysel çekicilikle örtülen tiksinti duygusunu başarılı bir anlatımla yansıtıyor, yetmişlerin ünlü korku sinemasına bir dönüş niteliği
taşıyor. Alexandre Aja, Pirana 3D’yi popülerlikten çıkarıp derinliği olan bir dramatik gerilim yaratmış.

Piranha 3D (Pirana 3D) 

Yönetmen: Alexandre Aja

Oyuncular: Elisabeth Shue, Jerry O’Connell, Christopher Lloyd, Kelly Brook, Jessica Szohr, Steven R. McQueen, Ving Rhames, Richard Dreyfuss/ 2010, 88 dakika, As Sanat.

Format: Dvd,Vcd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler