Spor yorumcusu ol, parayı kap

TV'de spor yorumculuğu en çok kazandıran meslekler arasına girerken eski Galatasaraylı Hakan Şükür'ün TRT 1'le el sıkıştığı ancak NTV'den 700 bin dolar alan Rıdvan Dilmen'den daha aşağı bir ücret teklif edilince kararından vazgeçtiği iddia edildi.

Yayınlanma: 19.11.2008 - 15:00
Abone Ol google-news

TV7de spor yorumculuğu en çok kazandıran meslekler arasına girerken eski Galatasaraylı Hakan Şükür'ün TRT 1'le el sıkıştığı ancak NTV'den 700 bin dolar alan Rıdvan Dilmen'den daha aşağı bir ücret teklif edilince kararından vazgeçtiği iddia edildi.

Günlük gazetelerde yayımlanan haberlerde konu ile ilgili şu yorumlar yapıldı:
NTV’de milyonlara seslenen eski yıldız futbolcu Rıdvan Dilmen yıllık 700 bin dolar kazanıyor. Dilmen’i Lig TV’den Erman Toroğlu 500 bin dolar, NTV Spor’dan Sergen Yalçın 400 bin YTL ve Show TV’den Ahmet Çakar 350 bin YTL ile takip ediyor

Türkiye'de futbol kamuoyunun gündemini takımlar kadar TV’deki spor programları da belirler hale geldi. Özellikle eski futbolcu ve hakemlerin yer aldığı programlar kimi zaman şova ve söz düellosuna dönüyor. Kimisi ekranda ‘Bikini giyerim’ diyor, futbolcuya ‘Köpek’ gibi hakarete varan kelimeler kullanıyor. (Ahmet Çakar - Show TV). Kimi iddiaya girip kulağa küpe takıyor (Adnan Aybaba-FOX TV). Biz de bu isimlerin şovlarına karşılık ne kadar kazandıklarını araştırdık. Yorum dünyasının yıldızı, NTV’den Rıdvan Dilmen çıktı. Fenerli eski millli futbolcu, 3 büyüklerin ve Milli Takım’ın her maçından sonra NTV’de yaptığı %100 Futbol programı için yıllık 700 bin dolar alıyor. NTV Spor’da Sergen Yalçın yıllık 400 bin YTL, partneri Hakan Ünsal ise 300 bin YTL kazanıyor.

Şansal Büyüka ile Lig TV’de Maraton’a çıkan Erman Toroğlu’nun yıllık ücreti 500 bin dolar. Ahmet Çakar, Show TV’deki 6 Pas için yıllık 350 bin YTL alıyor.

NTV’de ayrıca Hıncal Uluç, Mehmet Yılmaz ve Haşmet Babaoğlu ekrana geliyor. Uluç 300 bin YTL alıyor. 24’te Bilgin Gökberk, Deniz Gökçe ve Güven Taner; Fox’taki Tribün Ateşi’nde Adnan Aybaba, Ersan Çelik, Engin Verel ve Hayri Hiçler; TRT’de Stüdyo Futbol’da Ömer Üründül ve Mehmet Demirkol; Kanaltürk’teki Telegol’de Ziya Şengül, Gökmen Özdenak, Tanju Çolak ve Cem Papila programa çıkıyor. Yorumcuların kazançları program başına 1.5 ile 3 bin YTL arasında değişiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler