"Türkiye'ye zarar veren bize de verir"

Terör örgütü PKK ile mücadele için Türkiye, Irak ve ABD arasında kurulan üçlü komisyonun toplantısı yapıldı. Irak Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplantı için bugün Bağdat'a giden İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlığındaki heyeti kabul eden Başbakan Nuri El Maliki, "Türkiye önemli bir komşu ve Türkiye'ye zarar veren bize de zarar verir" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 19.11.2008 - 16:23
Abone Ol google-news

Türkiye, Irak ve ABD arasında terör örgütü PKK ile mücadele için kurulan üçlü komisyonun bugünkü toplantısında, terör örgütüyle mücadelede yardım sözü verdiği bildirildi.

Irak Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplantı için bugün Bağdat'a giden İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlığındaki heyeti kabul eden Başbakan Nuri El Maliki, "ziyaretin, iki ülkenin terörle mücadele çabalarında izlenen yola ilişkin önemli bir adım olduğunu, terör örgütü PKK ile mücadele için kuralları ortaya koyacağını" kaydetti.

"Türkiye önemli bir komşu ve Türkiye'ye zarar veren bize de zarar verir" ifadesini kullanan Maliki, "Ortak çabalarımız, bu terör örgütüyle mücadelede daha aktif hale gelecek" dedi.

Türkiye'den İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Irak özel temsilcisi Murat Özçelik, Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu ve kurmay albay rütbesinde iki askeri yetkilinin katıldığı üçlü komisyon toplantısında, Irak tarafından İçişleri Bakanı Cevad Bolani, ulusal güvenlikten sorumlu Devlet Bakanı Şirvan El Vaili ve Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimden biri eski bakan Kerim Sincari olmak üzere iki yetkili ile Amerikan tarafından ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ve iki tümgeneral yer almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler