Öğrenciler soğukla boğuşuyor

Türkiye'de eğitime verilen önem bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde baş gösteren eğitim sorunlarına bir yenisi daha eklendi. Bilecik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri okulun ısıtma sistemindeki sorunlar nedeniyle sınıflarında paltolarıyla eğitim görüyor.

Yayınlanma: 19.11.2008 - 21:03
Abone Ol google-news

Bilecik Anadolu Lisesi'nin kalorifer sisteminin katı yakıttan doğal gaza dönüşümü tamamlanamadığı için öğrenciler, sınıflarda palto giyerek soğuktan korunmaya çalışıyor.

Alınan bilgiye göre, kömürlü kalorifer sistemini doğal gazlı kalorifer sistemine dönüştürmek isteyen Anadolu Lisesi, bunun için ihale açtı. İhaleyi kazanan firma bu yönde çalışmalara başladı.

Bunun yanında okula doğal gaz verilebilmesi için binaya yakın bölgede doğal gaz abone çıkış vanasının olması gerektiği, ancak bunun bulunmadığı bildirildi.

BEYGAZ Bilecik Bölge Müdürü Mehmet Çelik, okulun 2008 ve önceki yıllar için doğal gaz talebi olmadığını belirterek, bölgedeki şebeke yatırımlarının da 2009 yılı yatırım programında yer aldığını söyledi.

Daha önce kömür kaloriferiyle ısıtılan okulda, idarenin doğal gaza geçme yönünde karar aldığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
''Kömürlü sistem sökülerek doğal gaz dönüşüm çalışmaları başlatılmış. Üç gündür Anadolu Lisesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüyoruz. Bu bölgedeki yeni abonelere gaz verilmesi 2009 yatırım programında olmasına rağmen, okuldaki çocuklar mağdur olmasın diye çalışma başlattık. Okul, sistemini doğal gaz kullanımına uygun hale getirirse, ancak 1 hafta içerisinde doğal gaz kullanmaya başlar. Şu anda okul bölgesindeki doğal gaz borusu döşeme çalışmamız devam ediyor.''

Öte yandan, öğrenciler kaloriferler yanmadığı için sınıflarda soğuktan korunmak için paltolarını çıkarmadan eğitim görüyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler