Hani IMF'den borç alınmayacaktı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP MYK toplantısında, IMF'den 30 milyar dolar alınabileceğinin mesajını verdi. Toplantıda, dünyada yaşanan küresel krizin Türkiye’ye etkileri, IMF'in Türkiye’ye aktaracağı para konusu, işsizlik, dünyadaki petrol fiyatları ve yerel seçim konuları masaya yatırılırken, "2B" arazilerinin 2009 Ocak'a havale edilmesine karar verildi.

Yayınlanma: 19.11.2008 - 19:42
Abone Ol google-news

AKP MYK toplantısında IMF ile masaya oturulacağı, ancak bazı şartlar doğrultusunda anlaşma sağlanacağı görüşüldü. Başbakan Erdoğan’ın IMF ile masaya oturacakları mesajını verirken yaklaşık 30 milyar dolar alınabileceğini bildirdiği kaydedildi.

AKP MYK toplantısında IMF ile masaya oturulacağını ancak bazı şartlar doğrultusunda anlaşma sağlanacağı görüşüldü. Başbakan Erdoğan’ın IMF ile masaya oturacakları mesajını verirken yaklaşık 30 milyar dolar alınabileceğini bildirdiği kaydedildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP MYK toplantısında dünyada yaşanan küresel krizin Türkiye’ye etkileri, IMF ile anlaşma ve Türkiye’ye aktarılacak para konusu, işsizlik ve dünyadaki petrol fiyatları ile yerel seçimler masaya yatırıldı.

Anka’nın edindiği bilgiye göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kurul üyelerine ABD gezisi ile ilgili bilgi verirken, IMF ile ilgili olarak hangi şartlarda masaya oturacaklarını anlattı. Toplantıda IMF ile ilgili yakında masaya oturacaklarını ve yaklaşık 30 milyar dolar bir kaynağın verilebileceği ifade edildi. Toplantıda dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye’yi de olumsuz etkilediği endişeleri dile getirildi. Bazı şirketlerin kapatılabileceği ve işsizliğin artabileceği görüşleri ifade edildi. Bu arada dünyada petrol fiyatlarının da anlatıldığı toplantıda bunun Türkiye’de yaratacağı yansımaları dile getirildi.

 

Başbakan'dan Genel Kurul uyarısı

Mart 2009’da yapılacak yerel seçimler ile ilgili çalışmaların da değerlendirildiği toplantıda TBMM’nin çalışma takvimi ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Bu arada TBMM’de sık sık Genel Kurul’un toplantı yeter sayısının bulunmayışı, Genel Kurul’un çalışmalarını etkilemesi Erdoğan’ı kızdırdı. Erdoğan’ın bu yönde milletvekillerinin uyarılmasını istediği kaydedildi. Erdoğan’ın ekonomik krize karşı önlemlerin alınması konusunda ekonomi kurmaylardan hangi yönde önlemlerin alınması konusunda çalışmalarına hız vermelerini istediği ifade edilirken ekonomi kurmaylarının önümüzdeki günlerde Başbakan’a bir sunum yapacakları söylendi.

 

2B yeni yılda Meclis'te

AKP MYK’da ekonomik krize önlem amacıyla bakanlıkların üzerinde çalıştığı orman vasfını yitirmiş “2B” kapmasındaki yasa değişikliğinin de Ocak 2009’da TBMM’ye havale edilmesi planlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler