Peres: Suriye seçim yapmak zorunda

İngiltere'ye resmi ziyarette bulunan , İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Londra'da düzenlediği basın toplantısında, Suriye'nin "İran ile sıkı ilişkileri korumak" ya da "İsrail ile barış yapmak" arasında seçim yapması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 19.11.2008 - 20:16
Abone Ol google-news

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Londra'da düzenlediği basın toplantısında, Suriye'nin, "İran ile sıkı ilişkileri korumak" ya da "İsrail ile barış yapmak" arasında seçim yapması gerktiğini söyledi. Peres, Suriye'nin "her iki seçeneği de yapabileceği kanısında olmasına rağmen bir seçim yapmaktan kaçamayacağını" belirtti.

"Suriyelilerin barış ya da savaş hali arasında seçim yapması gerektiğini" ifade eden Peres, "İsrail ile barış yapabileceklerini, bununla beraber İran ve Hizbullah ile sıkı ilişkilerini koruyabileceklerini düşünüyorlarsa, bunun mümkün olmadığını görecekler" diye konuştu.

Peres, "hem toprakların paylaşımı konusunda bir anlaşma sağlanması, hem de İran ile çok sıkı ilişkilerin korunması için Suriyelilere yardım edecek bir Amerikan arabulucu düşünemediğini" de belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler