Polonya, Rusya'ya güvence verecek

Polonya, ABD'nin füze kalkanı projesi çerçevesinde ülkesine konuşlandırmayı planladığı üs ile ilgili olarak Rusya'ya güvence vermeyi amaçlıyor. Polonya Dışişleri Bakanı Radek Sikorski, Washıngton'da yaptığı açıklamada, ''Yazılı önerilerimizi kısa süre içerisinde Moskova'ya ileteceğiz'' dedi.

Yayınlanma: 19.11.2008 - 21:59
Abone Ol google-news

ABD'nin füze kalkanı projesine şiddetle karşı çıkan ve kendi ülkesinin hedef alındığını öne süren Rusya'ya, Polonya yazılı biçimde, ''güven arttırıcı önlemler'' teklifinde bulunacak.

Polonya Dışişleri Bakanı Radek Sikorski, Washıngton'da yaptığı açıklamada, ''Yazılı önerilerimizi kısa süre içerisinde Moskova'ya ileteceğiz'' dedi.

Sikorski, Polonya'nın güven arttırma amaçlı önerilerinin ''şeffaflık ve karşılıklılık'' esasında olacağını belirtti. Bakan, önerilerinde, Rusya'ya ''teknik gözlem ve denetleme hakkı'' verilmesinin de yer aldığını kaydetti. Sikorski, ancak Rusların üste daimi temsilci bulundurmalarının söz konusu olamayacağını ifade etti.

Radek Sikorski, ABD'nin yeni başkanı Barack Obama döneminde füze kalkanı ile ilgili bir değişiklik olup olmayacağıyla ilgili sorulara karşılık, kendilerinin işbirliğine daha önceki gibi hazır olduklarını, politika değişikliğinin ABD'nin yeni yönetimine bağlı olacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler