"Final" de 30 kişi Adana'da

Konya'da düzenlenen ve ''Final'' adı verilen operasyon kapsamında gözaltında bulunan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. S.O'nun da aralarında bulunduğu 30 kişi, savcılık sorgusu için Adana'ya gönderildi.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 07:35
Abone Ol google-news

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguları tamamlanan 30 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirilmek üzere üç Çevik Kuvvet minibüsü ile Konya Numune Hastanesi'ne getirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen ve aralarında SÜ Rektörü Prof. S.O, SÜ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Baş Müdürü A.A.Ç, SÜ Kültür Spor Daire Başkanı Ü.D, Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı A.S, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İ.G, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı M.P, ''adli yargıyı etkilemeye teşebbüs'' iddiasıyla suçlanan SÜ Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Profesörlerinden M.A'nın da bulunduğu 30 kişi savcılıkça sorguları alınması için Adana'ya gönderildi.

Devletin yüklü miktarda zarara uğratıldığı ihalelere bilerek göz yumdukları öne sürülen şüphelilerin, ''ihaleye fesat karıştırmak'', ''örgüte üye olmak'' ve ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' gibi suçlardan adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Konya ile birlikte 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan 34 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Konya Numune Hastanesi Başhekimi Dr. R.S, sağlık sorunu nedeniyle serbest bırakılmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler