30 milyon dolar fidye aldılar

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Somali açıklarında gemileri kaçıran korsanların, bu yıl 25 ile 30 milyon dolar arasında fidye aldıklarını belirtti. Öte yandan Obama'nın BM Genel Sekreteri Ban'ı telefonla aradığı bildirildi.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 07:36
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un ''nerede olursa olsun tüm korsan eylemlerini ve denizde yapılan silahlı soygunları şiddetle kınadığı'' belirtilerek, Genel Sekreterin BM üyesi ülkelerin korsanlığa karşı mücadelesini ve aldığı önlemleri desteklediği ifade edildi.

Açıklamada, Somali açıklarında yüzlerce kişilik mürettebatı bulunan 65 ticari gemiyi kaçıran korsanların, gemi ve mürettebatların serbest bırakılması karşılığında 25 ile 30 milyon dolarlık fidye aldıkları ifade edildiği.

Ban'ın raporunda, Somali açıklarında devam eden korsancılığın bu ülkenin ticaretini son derece kötü etkilediği, insani bir krize yol açtığı ve geçici hükümeti daha da güçsüzleştirdiği vurgulandı.

Raporda, Uluslararası Denizcilik Bürosu'ndan (IMB) gelen bilgilere göre halen 17 geminin korsanların elinde olduğu bildirildi.
 

 

Obama BM Genel Sekreteri Ban'la telefon görüşmesi yaptı

Öte yandan ABD'de başkanlığa seçilen Barack Obama'nın BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u telefonla aradığı bildirildi.

BM'den yapılan açıklamada, 20 Ocak 2009'da göreve başlayacak olan Obama'nın dün Ban'ı aradığı, ikilinin telefonda küresel mali kriz, gıda ve iklim değişikliği, bölgesel ve uluslararası konuları ele aldıkları belirtildi. Açıklamada, Obama ve Ban'ın yeni dönemde BM ile ABD arasındaki ilişkileri nasıl güçlendirecekleri konusunda da görüş alışverişinde bulundukları kaydedildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler