Futbolda Ulusal mesai başladı

Türkiye'nin 29 Mart Salı günü Avusturya ile yapacağı 2012 Avrupa Şampiyonası grup eleme karşılaşması öncesinde (A) Ulusal Futbol Takımı aday kadrosu, İstanbul'da toplandı.

Yayınlanma: 22.03.2011 - 18:29
Abone Ol google-news

Swissotel the Bosphorus'ta toplanan Ulusallar, Avusturya maçının hazırlıklarına yarın yapacakları antrenmanla başlayacak.

Ulusallar, antrenmanlarını Fiyapı İnönü, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu statlarında yapacak.

(A) Ulusal Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ile bir futbolcunun katılımıyla, yarın ve 28 Mart Pazartesi günü Swissotel the Bosphorus'ta basın toplantıları düzenlenecek.

 

Buruk: Avusturya maçı önemli

(A) Ulusal Takım İdari Koordinatörü Okan Buruk, Avusturya maçının önemine dikkati çekti.

Buruk, Ntvspor'a yaptığı açıklamada, grupta aldıkları olumsuz sonuçların ardından Avusturya maçının öneminin bir kat daha arttığını söyledi.

Şampiyonaya katılmanın inancı içinde olduklarını vurgulayan Okan Buruk, ''Avusturya'yı yendiğimiz takdirde daha anlamlı olacak. Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyoruz. Bu ülkeye bunun yakışacağını ve gidilmemesi halinde çok kişinin üzüleceğini biliyoruz'' diye konuştu.

Milli Takım'da yeni isimlerin olması konusundaki soru üzerine İdari Koordinatör Buruk, şunları kaydetti:
''Her milli takım kadrosu açıklandığında bazı eksikler olur. 'Bu niye alındı, öbürü niye alınmadı' şeklinde yorumlar yapılır. Futbolda tek doğru yok. Herkesin ayrı futbolcu değerlendirmesi var. Genç bir kadro oluştu. Yaş ortalaması 25,5 oldu. İleriye dönük, yetenekli oyuncular var. Bunun yanında Avrupa'nın önemli kulüplerinde ve Türkiye'de büyük kulüplerde oynayan oyuncular bulunuyor. Avusturya maçından gelecek sonuç bu kadronun kendine güvenini artırması bakımından önemli olacak.''

Buruk, kadroya dahil edilen genç oyuncularla birlikte milli takım kadrosu itibariyle geniş bir yelpaze oluştuğuna dikkati çekerek, ''Sakat olanlar ve dışarda kalan oyuncular da var. Hedef şampiyonaya katılmak. Ama iyi bir milli takım kurgusu oluştu. Bunu şampiyonaya katılarak perçinlersek 5-6 yılda iyi bir kadro olacaktır'' dedi.

 

Aday kadro

Hiddink tarafından belirlenen (A) Ulusal Takım aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
Volkan Demirel, Fehmi Mert Günok, Gökhan Gönül, Mehmet Topuz, Semih Şentürk (Fenerbahçe), Serdar Kesimal (Kayserispor), Gökhan Zan, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta, Yekta Kurtuluş, Kazım Kazım, Arda Turan (Galatasaray), Fehmi Emre Güngör, Cenk Tosun (Gaziantepspor), İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Selçuk İnan, Umut Bulut, Burak Yılmaz (Trabzonspor), Mehmet Topal (Valencia), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Mehmet Ekici (Nürnberg), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Tunay Torun (Hamburg), Sinan Bolat (Standart Liege).


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler