FED, büyüme tahminlerini düşürdü

ABD Merkez Bankası (FED), küresel finansal kriz nedeniyle bu yıl ve gelecek yıl ABD ekonomisine ilişkin tahminlerini düşürdü. Geçen yıl yüzde 4,6 olan işsizlik oranının bu yıl yüzde 6,3 ila yüzde 6,5'e yükseleceğini tahmin eden FED, gelecek yıl ise işsizlik oranının yüzde 7,1 ila yüzde 7,6 olmasını bekliyor.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 10:50
Abone Ol google-news

ABD Merkez Bankası (FED), dün açıkladığı verilerde, ekonomini gelecek yıl çok zayıf kalacağı ve ekonomik düzelmenin çok düşük olacağını belirtti. FED, temmuz ayında açıkladığı yüzde 1-1,6 büyüme tahminini, yüzde 0-0,3 seviyesine çekti, 2009 yılı için ise ekonominin yüzde 0,2 daralacağını öngördü.

Geçen yıl yüzde 4,6 olan işsizlik oranının bu yıl yüzde 6,3 ila yüzde 6,5'e yükseleceğini tahmin eden FED, gelecek yıl ise işsizlik oranının yüzde 7,1 ila yüzde 7,6 olmasını bekliyor.

ABD'de ve bütün dünyada ekonominin yavaşlaması nedeniyle enflasyonun düşeceği tahmininde bulunan FED, ''faiz oranlarında daha agresif indirimin deflasyonist bir sonucu olasılığını azaltması gerektiğini'' ifade etti.

Birçok ekonomist, FED'in 16 Aralıkta yapacağı toplantıda yüzde 1 olan gösterge faiz oranını 25 ya da 50 baz puan indireceğini düşünüyor.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler