Dakar Rallisi Güney Amerika'da

30. Dakar Rallisi, 3-18 Ocak 2009 tarihleri arasında ilk kez Güney Amerika'da yapılacak. Türkiye adına Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar'dan oluşan Jim Beam Türk Takımı'nın katılacağı yarış, Buenos Aires'den başlayarak, Patagonya ovaları, Şili topraklarında Atakama çölü ve And dağlarında devam ederek Arjantin topraklarında yine Bounes Aires'de sona erecek.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 10:59
Abone Ol google-news

Terör tehdidi nedeniyle bu sene iptal edilen Afrika'daki Dakar Rallisi, gelecek yıl yine ''30. Dakar Rallisi'' adında Güney Amerika'da 9.574 kilometrelik parkurda düzenlenecek.

Arjantin ve Şili topraklarında yapılacak Dakar Rallisi'ne, 4 kıta ve 49 değişik ülkeden, 230 motosiklet, 30 ATV, 188 otomobil ve 82 kamyon katılacak.

Türkiye adına Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar'dan oluşan Jim Beam Türk Takımı'nın katılacağı yarış, Buenos Aires'den başlayarak, Patagonya ovaları, Şili topraklarında Atakama çölü ve And dağlarında devam ederek Arjantin topraklarında yine Bounes Aires'de sona erecek. 2007 yılında bu zorlu ralliyi tamamlayan Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, ilk olarak yarışı bitirmeyi istediklerini ifade ettiler.

Organizasyon ile ilgili düzenlenen basın toplantısında ralli ile ilgili hedeflerini açıklayan Merkit, Güney Amerika'da ilk kez yarışacaklarını belirterek, ''Bu nedenle çok heyecanlıyız. Çok heyecanlı ve zor bir Dakar Rallisi'nin bizi beklediğini biliyoruz. Ona göre hazırlığımızı yaptık. Hedefimiz ilk 3 sırada yer almak. Genel klasmanda 260 kişilik grupta ilk 25 yarışçının arasında yer almak istiyoruz'' dedi.

Kemal Merkit, Kutlu Torunlar ile geçtiğimiz senelerde aynı kategoride yarıştıklarını kaydederek, bu sene ise kendisinin 450 cc, Kutlu Torunlar'ın ise 450 cc üstü motosiklet kategorisinde mücadele edeceklerini söyledi.

Sporseverler ralli ile ilgili tüm bilgileri ''www.dakarturk.com'' isimli web sitesinden takip edebilirler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler