Mehmet Ali Talat Ankara'da

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Talat ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 12:03
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Ankara'ya geldi. Talat ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. Görüşmede, Talat'ın Kıbrıs Rum Kesimi ile yürütülen müzakerelerle ilgili bilgi verdiği öğrenildi. Erdoğan'ın da Talat'ın çalışmalarını desteklediğini ifade ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleşen görüşmede, Talat, Başbakan Erdoğan'a Kıbrıs Rum Kesimi ile yürütülen müzakereler hakkında bilgi verdi.
Başbakan Erdoğan'ın da Talat'a, yürüttüğü çalışmaları desteklediğini, ayrıca belirlenen parametreler konusunda Türkiye'nin hassasiyet ve kararlılığının devam ettiğini söylediği ifade edildi.

Başbakan Erdoğan'ın, müzakere sürecine desteğini dile getirdiği görüşmede, KKTC ile ekonomik ilişkilerin de ele alındığı öğrenildi.

Talat daha sonra Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nda (TEPAV) "Kıbrıs Müzakereleri: Nerede Duruyoruz" konulu yuvarlak masa toplantısına katılacak.

Talat ayrıca, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'la bir araya gelecek ve akşam "Kıbrıs'ta Yeni Süreç ve Yeni Gelişmeler" konulu yemekli konferansta konuşacak.

Talat'ın, yarın ise Bilkent Üniversitesi'nde katılacağı bir konferansın ardından Ankara'dan ayrılması bekleniyor.
 



 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler