"Kurtlar Vadisi Ergenekon'a hizmet ediyor"

Ergenekon davasında tutuklu sanıklardan Behiç Gürcihan "Kurtlar Vadisi ekibinin Ergenekon terör örgütünün propaganda ve taban oluşturma faaliyetlerine hizmet ettiği fikri ortaya çıkacaktır.Bu durumda Türkiye'de yapılmış her fikir ve sanat faaliyeti bir terörist faaliyeti gibi damgalanabilecektir" dedi.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 14:40
Abone Ol google-news

Ergenekon davasında sözlü savunmasına öğleden sonra devam edilen tutuklu sanıklardan Behiç Gürcihan, “Operasyon kırık ay” adlı sinema senaryosunun, Ergenekon terör örgütünün darbe ortamına zemin hazırlanması için, kaos ortamı oluşturmak için, propaganda ve taban oluşturma faaliyeti olarak kullanıldığını söyledi.

Gürcihan, yazdığı senaryonda anormal ve hukuk dışı hiçbir unsurun bulunmadığını belirterek, “Çuval olayını filmleştiren Kurtlar Vadisi ekibinin de Ergenekon terör örgütünün propaganda ve taban oluşturma faaliyetlerine hizmet ettiği fikri ortaya çıkacaktır. Bu durumda Türkiye’de yapılmış her fikir ve sanat faaliyeti bir terörist faaliyeti gibi damgalanabilecektir” dedi.

Gürcihan mahkeme heyetine şu soruları yöneltti: “Çuval olayını gündeme getirmek, “Türk ordusunu ve hükümetini yıpratmak ve bu yolla terör örgütünün propagandasını yapmak ve taban oluşturmak” ise başta Kurtlar Vadisi-Irak olmak üzere bu konuda yapılmış bütün çalışmaları da Ergenekon terör örgütü soruşturması çerçevesinde işlem başlatılmalıdır. Savcı, söz konusu suçlama ile ilgili lehte delillere, sorgu sırasında takdim ettiğim ve anlattığım halde neden iddianamede yer vermemiştir. Türkiye’de şehitlerimizi konu alan diziler, PKK terör örgütünün; Kurtlar Vadisi dizisi mafya oluşumlarının gündemde tutularak yasa dışı organize suç örgütlerinin propaganda ve taban kazanma çabası olarak görülebilir.”



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon