Bunu yapmak çok kolay

Bugün Dünya Sigarayı Bırakma Günü. Sigara bağımlılığı istek ve azimle yok edilebiliyor. Sadece, biraz sabır, biraz irade, biraz da yaşanacak olumsuzluklarla başa çıkma yöntemleri konusunda bilinçli olmak yeterli. Sonuç ise tertemiz kokan eller, daha parlak bir cilt ve yediğiniz her şeyden daha fazla tat alma garantisi...

Yayınlanma: 20.11.2008 - 14:41
Abone Ol google-news

“20 Kasım Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla bir açıklama yapan Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, 19 Mayıs 2008 tarihinde yürürlülüğe giren kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan kanunun sigara tüketiminde hissedilir bir düşüş sağladığını söyledi. Bu yılın Temmuz ayında 2007`nin aynı dönemine göre 520 milyon adet, Ağustos`da ise 457 milyon adet daha az sigara içildiğini ifade eden Balcıoğlu, şöyle konuştu: “Günde en az bir paket sigara içen bir aile reisinin aylık sigara masrafı ortalama 100 YTL.’yi geçmektedir. Bu rakam ev hanımının ve yetişkin çocukların da sigara içmesiyle birlikte 2-3 katına çıkabiliyor. Sayısız zararlarıyla birlikte aile bütçesine böyle bir yükün de gelmesi sigaranın ne kadar büyük bir düşman olduğunu ortaya koyuyor. Gelin bu illeti bırakarak hem çocuklarınızı bu zararlı alışkanlıktan koruyun hem de aile bütçeniz rahat bir nefes alsın.”

 

İşte size sigarayı bırakmak için uygulayacağınız birkaç  yöntem:

- Sigarayı bırakabileceğinize inanın ve kendinize güvenin.

- Bir Seferde Bırakın.

- Sigarayı bırakma nedenlerinizi bir kağıda sıralayın. Girişime başlamadan ve düzenli olarak da program boyunca listenizdeki noktaları gözden geçirin.

- İş arkadaşlarınız ev aile yakınlarınızı sigarayı bırakıyor olduğunuzdan haberdar edin ve anlayışlı olmalarını rica edin.

- Ofis ve işyerinde daha sık yürüyün, asansör yerine merdivenleri kullanın çünkü bu da sizin yeni egzersiz programınızın bir parçası olabilir.

- Her gün 3- 4 kez derin nefes alıp verin ve rahatladığınızı hissedin.

- Ve her şeyden önce kendinize güvenin, inanın inanın inanın...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler