Emekliler isyan etti!

DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyesi emekliler, emekli aylıklarını prostesto eylemi düzenledi. Grup adına konuşan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Ekonomideki olumlu gelişmelerin emeklilere yansıtılmadığını ileri sürdü.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 15:27
Abone Ol google-news

DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyesi emekliler, ''aylıklarındaki artışın az olduğu'' gerekçesiyle protesto eylemi düzenledi.

Yüksel Caddesi'nde toplanan grup üyeleri, çeşitli sloganlarla Akay Caddesi'ndeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü önüne yürüdü.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, burada yaptığı açıklamada, son 6 yılda emeklilerin alım gücünün giderek düştüğünü öne sürdü.

Beysülen, eskiden insanların gıptayla baktığı ve ulaşmak için gün saydığı emeklilikten artık kaçtığını savunarak ''Çünkü emekliler artık işsizlerden sonra en yoksul kesimi oluşturuyor. Bunun en önemli nedeni ise emekli aylıklarının gerçekçi olmayan enflasyon rakamlarına endeksli artırılmasıdır'' dedi.

Ekonomideki olumlu gelişmelerin emeklilere yansıtılmadığını ileri süren Beysülen, olumsuz gelişmelerden ise en çok emeklilerin etkilendiğini, bu nedenle gün geçtikçe yoksullaştığını söyledi.

Açıklamanın ardından, gruptakiler, ''yoksulluk tespiti'' yapılması istemiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.


Diğer eylemler

Bu arada, Ankara Çocuk Hakları Platformu üyeleri de 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla Yüksel Caddesi'nde açıklama yaptı.

Açıklamada, Türkiye'nin çocuklara karşı yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmediği ileri sürülerek, çocukların ifade özgürlüğünün garanti altına alınması, çocuk sağlığının korunmasına yönelik tedbirler geliştirilmesi, bütün çocukların eğitime erişiminin sağlanması, çocuğa yönelik her türlü şiddetin kaldırılması için gerekli tüm önlemlerin alınması istendi.

TKP üyesi kadınlar da Güven Park'ta toplanarak, yazar Hüseyin Üzmez'in tahliyesini protesto etti. Gruptakiler, Hüseyin Üzmez'in tahliyesine dayanak oluşturan sağlık raporunun düzeltilmesi ve raporun hazırlanmasında sorumluluğu bulunanlar hakkında yasal işlem yapılması için topladıkları 35 bin imzayı Adalet Bakanlığı'na verdi.

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği tarafından travesti ve transeksüellere yönelik cinayetlerin durması istemiyle düzenlenen eylemde yapılan açıklamada ise ''Evet biz farklıyız ve ölmek değil farklılığımızla yaşamak istiyoruz'' denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon