"ADA 2008 Barış ve Dostluk Ödülü" Hıfzı Topuz'un

Afrika Diplomatik Akademisi (ADA) 2008 Barış ve Dostluk Ödülü, Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen törenle, Hıfzı Topuz’a verildi. ADA tarafından ilk kez verilen Dostluk ve Barış Ödülü’nü alan Hıfzı Topuz ise, bu ödülün bugüne dek aldığı en anlamlı ve değerli ödül olduğunu kaydederken, Afrika’ya ilk kez bağımsızlık hareketlerinin yeni başladığı yıllarda gittiğini, bağımsız Afrika fikrine çok ümit bağladığını ve o bölgeye duyduğu yakınlığı ifade etti.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 16:45
Abone Ol google-news

Afrika Diplomatik Akademisi (ADA) 2008 Barış ve Dostluk Ödülü, Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen törenle, Hıfzı Topuz’a verildi.

Törende konuşan ADA Başkanı Dr. Benoit Ngome birçok Afrika Hükümeti ve uluslararası organizasyonlar tarafından desteklenen ADA’nın tüm dünyada barış, dostluk ve kalkınmanın gelişmesi için çabalarda bulunduğunu belirterek, beş yıl önce Türkiye’de çalışmaya başladıklarını ve Türkiye’nin dünyadaki rolü üzerinde çok önemli bir yere geleceğine inandıklarını söyledi. İlki gerçekleştirilen Dostluk ve Barış Ödülü’nün Hıfzı Topuz’a verilmesinin en uygun karar olduğunu ifade eden Ngome, “Hıfzı Topuz, 1960’tan beri Afrika’da sürdürdüğü çalışmalar ve Afrika’yla ilgili kitapları, Afrika’nın başka kültürler tarafından tanınmasına büyük katkıda bulundu. Topuz, Afrikalılar fark etmeden önce, bu kıtanın dünya sahnesindeki rolünün önemini anladı ve buna inandı. Afrika’nın en önemli liderleriyle tanıştı, orada seminerler verdi, Afrika’da Gazeteciler Cemiyeti’nin kurulması için büyük çabalar sarfetti” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler