"Başbakan bir gün bile o koltukta oturmamalıdır"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, Ağrı ve Diyarbakır’da meydana gelen terör saldırıları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Sezer, "Hükümet, Türkiye için tarihin çok önemli ve tehlikeli bir sürecinin yaşandığını artık anlamalıdır. Bu sürece engel olamayan Başbakan bir gün bile o koltukta oturmamalıdır." dedi.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 16:57
Abone Ol google-news

DSP Gene Başkanı Zeki Sezer, terör saldırıları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Sezer, yaptığı yazılı açıklamada Ağrı ve Diyarbakır’da düzenlenen üç askerin şehit olduğu, sekiz askerin de yaralandığı saldırıyı nefretle kınadığını belirtti. Sezer, “Daha öncekiler gibi bu hain saldırı da, bölücü terörün son 6 yıl içerisinde sürekli artan biçimde azgınlaşarak devam etmesinin nedenleri üzerinde, ciddiyetle ve sorumlulukla düşünmeyi gerektirmektedir” dedi.

Sezer mesajında özetle şöyle dedi: “Hain terörü destekleyen, himaye eden, küçümseyerek azgınlaştıranların sırtının sıvazlanması, siyasal çıkar ve aymazlık nedeniyle tavizler verilmesinin ülkeyi getirdiği nokta, ne yazık ki budur. Bu nedenle, terörü azgınlaştıran ve terörle mücadelede Türkiye’nin elini kolunu bağlayan anlayış, yaklaşım ve Türkiye’nin çıkarlarına uygun sonuç alınamayacağı baştan beri bilinen beyhude işbirliği girişimlerinden, derhal vazgeçilmelidir. Hükümet, terörle mücadelede Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şanına ve şehitlerimizin hatırasına yakışan bir kararlılık göstermelidir. Hükümet, Türkiye için tarihin çok önemli ve tehlikeli bir sürecinin yaşandığını artık anlamalıdır. Bu sürece engel olamayan Başbakan bir gün bile o koltukta oturmamalıdır. Ağrı ve Diyarbakır’da şehit olan evlatlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize başsağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler