Rusya'dan, İspanya ve Almanya'ya izin

Rusya, Almanya'ya ve İspanya'ya, Afganistan'daki operasyonlara katılan askerleri için ülkesinin demir yollarını kullanarak silah, askeri teçhizat ve malzeme sevkıyatı yapmalarına izin verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ''Rusya, ittifak ile Afganistan konusundaki işbirliğini sürdürmek ve geliştirmek istediğini en üst siyasal düzeyde teyit eder'' denildi.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 18:36
Abone Ol google-news

Rusya, Almanya'ya, Afganistan'daki operasyonlara katılan Alman askerleri için ülkesinin demir yollarını kullanarak silah, askeri teçhizat ve malzeme sevkıyatı yapmasına izin verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Almanya, Afganistan'daki askerlerine, Rusya'nın demir yollarını kullanarak silah, askeri teçhizat ve malzeme sevkıyatı yapabilecek.

Rusya, Almanya'dan sonra İspanya'ya da, Afganistan'daki NATO operasyonlarına katılan İspanyol askerlerine silah ve teçhizat sevkiyatı için transit geçiş izni verdi.

Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, bu konuya ilişkin anlaşmanın Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev tarafından onaylandığı bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı bugün, benzer bir iznin Almanya'ya da verildiğini açıklamıştı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın NATO ile Afganistan'da işbirliğini sürdürmek istediği belirtildi. Açıklamada, ''Rusya, ittifak ile Afganistan konusundaki işbirliğini sürdürmek ve geliştirmek istediğini en üst siyasal düzeyde teyit eder'' denildi.

NATO'nun, Ukrayna ve Gürcistan gibi eski SSCB ülkelerini üyeliğe almayı hedeflemesi nedeniyle zaten gergin olan NATO-Rusya ilişkileri, Rusya'nın Gürcistan'ı kısmen işgali sonrası daha da bozulmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler