New York Times ilanıyla gelen talep

ABD'nin dış politikada etkili isimleri Barack Obama'dan, göreve geldiğinde Birleşmiş Milletler ile ilişkilerini güçlendirmesini, New York Times gazetesine verdikleri bir ilanla talep ettiler. İlan verenler arasında ABD'nin eski dışişleri bakanlarından Madeleine Albright da bulunuyor

Yayınlanma: 20.11.2008 - 19:04
Abone Ol google-news

ABD'nin dış politikada etkili isimleri Barack Obama'dan, göreve geldiğinde Birleşmiş Milletler (BM) ile ilişkilerini güçlendirmesini istedi.

Aralarında ABD'nin eski dışişleri bakanlarından Madeleine Albright'ın da bulunduğu ABD dış politikasında etkili olmuş 37 isim, Obama'ya hitaben ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times gazetesine tam sayfa ilan verdi.

İlanda bu isimler, ABD'deki yeni yönetimin, BM'nin nükleer silahların yayılmasının önlenmesi, terörizmle mücadele, iklim değişikliği ve BM Binyıl Kalkınma Hedefleri'ni yakalamadaki çabalarına liderlik etmesini, BM'nin reform çalışmalarını ve BM'nin Afganistan ve Irak'taki istikrar kurma çabalarını desteklemesini istediler. İlanda ayrıca, ABD'nin, Cenevre'deki BM İnsan Hakları Konseyi'ne üyesi olması ve ABD'nin BM yoluyla uluslararası işbirliğine verdiği önemi bir kez daha dile getirmesi gerektiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler