AKP'den sandığa sıkı takip

AKP, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için aday belirleme çalışmaları ve sandıkta görev alacak partililerin eğitimine hız verdi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın aralık ayı başında bazı belediye başkan adaylarını açıklaması beklenirken AKP, her sandıkta 9 olmak üzere yerel seçimlerde toplam 1 milyon 300 bin gözlemci görevlendirecek.

Yayınlanma: 21.11.2008 - 09:50
Abone Ol google-news

AKP, 29 Martta yapılacak yerel seçimler için aday belirleme çalışmaları ve sandıkta görev alacak partililerin eğitimine hız verdi. Başbakan Tayyip Erdoğanın aralık ayı başında bazı belediye başkan adaylarını açıklaması beklenirken AKP, her sandıkta 9 olmak üzere yerel seçimlerde toplam 1 milyon 300 bin gözlemci görevlendirecek. Sandık gözlemcilerinin eğitimine ocak ayında başlanacak.

Erdoğanın başkanlığında önceki gün toplanan merkez yürütme kurulunda (MYK) yerel seçime dönük çalışmalar değerlendirildi. Adaylık başvurularını 10 Kasımda başlatan AKP, başvuru süresinin bitimini Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) takvimine göre belirleyecek. Parti yerel yönetimler başkanlığıyla seçim işleri başkanlığı, pazartesi günü bir toplantı yaparak yerel seçim takviminin ayrıntılarını netleştirecek. Bu toplantıda, belediye başkanlığı için başvuran aday adaylarını elemek üzere genel merkezde oluşturulacak 12 komisyonun üyeleri de belirlenecek.

Öncelikle ilk olarak göreve devam etmesine karar verilecek belediye başkanlarını belirleyecek olan AKP, yeniden aday gösterilmeyecek belediye başkanları üzerinde ayrı bir çalışma yapacak. Başbakan Erdoğanın aralık ayı başında bazı belediye başkanlarını açıklaması bekleniyor.

AKP, yarın toplanmak üzere parti örgütlerinin tüm il seçim işleri başkanlarıyla seçim koordinasyon başkanlarını Ankaraya çağırdı. Seçime dönük stratejinin belirleneceği toplantıda, yerel seçime ilişkin hazırlıklar değerlendirilecek. AKP, seçimlerde sandıklarda 1 milyon 300 bin sandık gözlemcisinin görevlendirilmesini kararlaştırdı. Buna göre her sandık başında 3ü ana kademe, 3ü kadın kolları, 3’ü de gençlik kollarından olmak üzere 9 sandık gözlemcisi yer alacak. Sandık gözlemcilerinin eğitimine ocak ayında başlanacak ve bu eğitim yerel seçime kadar sürdürülecek. İki kadın belediye başkanı bulunan AKP, bu seçimlerde kadın aday sayısını arttırmayı planlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler