Öz, artık Ergenekon'a bakmayacak

'Ergenekon' soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu. Ankara'da deprem etkisi yaratan atama kararnamesinde Öz'ün özel yetkileri alındı. Öz, Ergenekon Davası'na bakamayacak. Gözler, Öz'ün yerine atancak isimde...

Yayınlanma: 30.03.2011 - 09:44
Abone Ol google-news

128 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet savcıları, Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ise İstanbul Başsavcı Vekilliği’ne getirildi.

Savcı Öz’ün artık Ergenekon'dan sorumlu olmayacağı belirtiliyor. Savcı Öz, "Böyle bir karar beklemiyordum" dedi.

Atamayı değerlendiren eski DGM savcısı Mete Göktürk, şunları söyledi: “Başsavcı Vekiliğine atanmak bir terfi niteliğindedir. Bu görev, özel yetkili savcı olmaktan daha prestijlidir. Zekeriya Öz’ün özel yetkili mahkemede mi yoksa başka bir yerde mi görevlendirileceğini henüz bilmiyoruz. Özel Yetkili bir mahkemede olmuşsa Ergenekon soruşturmasına bakabilir."

 

"Öz gitti Ergenekon bitti diye bir şey yok"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Turan Çolakkadı, bir soruşturmanın bir savcıyla lanse edilmesinin yanlış olduğunu belirterek, ''(Zekeriya Öz gitti Ergenekon bitti) diye bir şey yok'' dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Turan Çolakkadı, basın mensuplarının ısrarlı talepleri üzerine, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde bulunan makamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanan savcılar Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Ercan Şafak'ın katılımıyla soruları yanıtladı.

Gazetecilerin, savcı Zekeriya Öz'ün atanmasına ilişkin sorularına karşılık Çolakkadı, son yıllarda büyük soruşturmalarla ilgili en az 20 savcının görev yaptığını, bir kısmının adının bile bilinmediğini kaydetti.

Çolakkadı, ''Yani bütün savcılar çalıştı. Neticede bir soruşturma bir savcı ile lanse ediliyor, yanlış bir şey bu. Hastanedeki doktorlar giderse hastalar ölür mü? Böyle şey olur mu? Ergenekon'un davalarının çoğu açıldı. Şimdi öyle kapsamlı soruşturma yok. Olursa da savcılar zaten yapar. (Zekeriya Öz gitti Ergenekon bitti) diye bir şey yok'' şeklinde konuştu.

Zekeriya Öz de gazetecilerin soruları üzerine, kararı beklemediğini, kendisi için sürpriz olduğunu ifade ederek, ''Saygı duyacağız ne diyeyim. Kendimize vakit ayıracağız bundan sonra biraz da'' dedi.

Elindeki soruşturmalara ilişkin bir soruya da Öz, ''Devlette devamlılık esastır. Zaten başsavcımız da söyledi. Soruşturmalar kişiye değil, dosyaya bağlıdır. Ergenekon da bizin şahsımızla ilgili bir şey değil'' yanıtını verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çolakkadı, görevlendirmenin HSYK'nın takdiri olduğunu kaydederek, ''Onlar bu şekilde değerlendirmiş, ne takdir ederlerse elimizden gelen en iyi şekilde yapmaya çalışırız'' ifadesini kullandı.

''Zekeriya Bey'in elindeki soruşturmalar ne olacak, zorluk çıkmayacak mı?'' sorusunu da Çolakkadı, ''Zekeriya Bey'in soruşturma dosyasında ne var ne yok kendi bilir. Ben bilmiyorum. Benim bilgim dışında bunlar'' diye yanıtladı.

Kararnamenin daha resmileşmediğini belirten Çolakkadı, kararın kendilerine tebliğinden sonra göreve başlayacaklarını kaydetti.

''Yeni atamaların, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamayla ilgisi var mı?'' sorusuna karşılık da Çolakkadı, bunları değerlendirenin HSYK olduğunu, onunla ilgili konuşamayacağını dile getirerek, ''HSYK, objektif değerlendirme yapar. Haberle ilgili işlem yapılacağını düşünmüyorum'' yanıtını verdi.

Çolakkadı, ''HSYK kararnameleri eskiden azdı, şimdi neden fazlalaştı?'' sorusu üzerine de ''Demek ki daha iyi, daha hızlı çalışıyor. Bana öyle görünüyor'' dedi.
 

Dosyalar UYAP üzerinden tevzi edilecek

Çolakkadı, özel yetkili cumhuriyet başsavcıvekilliğine yeni 5 savcı atandığını ve başka savcıların gelip gelmeyeceğini bilmediğini söyledi.

Ellerinde kararname olduğunu, ayrıca HSYK'nın yazısını beklediklerini ifade eden Çolakkadı, 3 tane cumhuriyet savcısının başsavcıvekili, kendisinin de başsavcı olduğunu kaydetti.

Çolakkadı, ''Mesele şu; devlet bir görev verirse yaparız. Yoksa kendimizin hiçbir çabası olmadı. Görev yeri değişikliğiyle ilgili meslek hayatımda yazılı veya sözlü bir talebim olmadı. Bize ağır bir görev takdir edip verdiler. Buna layık olmaya çalışacağız şu an'' dedi.

Bir soru üzerine Çolakkadı, emekliliğine epey bir süre olduğunu söyledi.

Atamanın, savcı Öz'ün basın mensuplarına yaptığı açıklamayla bir ilgisi olup olmadığına ilişkin soruya da Çolakkadı, ''Sayın HSYK bütün hızıyla, gücüyle çalışıyor. Falan yerdeki bildirilerin ya da haberlerin çok da etkileyeceğini zannetmiyorum. Esasen Sayın Öz, başsavcıvekili oldu, terfi etti. Bir gün bir şekilde gidecek zaten. Kimse görevinde sonsuza kadar kalmaz'' yanıtını verdi.

Savcı Öz de bunun üzerine, ''Kamuoyunda çok tartışılınca (basın açıklamasını) yazdık'' diye konuştu.

Basın mensuplarına hitaben, ''Giderayak bir hatamız olduysa özür dileriz'' diyen Çolakkadı, yargı mensupları olarak görev yaptıkları adliyede ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.

Çolakkadı, ''Bizim prensibimiz şu; kanun ve adalet neyse onu yaparız'' dedi.

Devam eden soruşturmalarla ilgili bundan sonraki süreçte görevlendirmenin nasıl olacağı ve kim tarafından yürütüleceğine ilişkin soruyu da Çolakkadı, ''Onlarca dosya var. Yargıtaya üye olan savcıların da elinde dosyalar vardı. Yeni savcılar gelene kadar o dosyalara baktılar. Yeni görevlendirme yapılan savcılarımızın ellerindeki dosyalar da burada UYAP üzerinden tevzi edilecek ve 25 savcıya paylaştırılacak'' şeklinde yanıtladı.

Çolakkadı, görevlendirmelerin genelde UYAP üzerinden otomatik yapıldığını, ancak başsavcıvekilliğinin de takdiren görev verebileceğini, bir soruşturma dosyasına iki savcının da bakabileceğini anlattı.
 

''Türkiye'de kişiye göre yargılama yapılıyorsa bu, yargı adına zaten felakettir"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, HSYK kararnamesiyle gerçekleşen görev değişikliklerine ilişkin, ''Türkiye'de kişiye göre yargılama yapılıyorsa bu yargı adına zaten felakettir. Neticede yargılama hukuka göre yapılır. Gelen her kişi de hukuku uygular, uygulamak mecburiyetindedir'' dedi. Çiçek, katıldığı Ankara Ticaret Odası Genişletilmiş Olağan Meclis Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanmasıyla özel yetkilerinin alınmasının ''Ergenekon soruşturmasının'' seyrini nasıl etkileyeceği yönündeki sorusu üzerine Çiçek, kendisinin konuyla ilgili verdiği cevabın bilindiğini söyledi.

''Yargısal bir işlemle ilgili idareden birine, bakanlardan birine, siyasetçiye sorarsanız 'yargı siyasallaşıyor' diye bir daha şikayet etme hakkınız olmaz'' diyen Çiçek, herkesin kendi işini yapması gerektiğini ifade etti. Çiçek, şunları söyledi:

''Hükümet kendi işine bakar, yargı kendi işine bakar, yargının yaptığı işle sorulması gereken bir soru varsa, yorumlanması gereken bir konu varsa onu yine yargıya sorun. Onun işin bize, bizim işimizi oraya sorduğunuz takdirde Türkiye'de her iş karışıyor. Ondan sonrada bir daha işin içinden çıkamıyoruz. Neticede orada görev yapmış olan bir kısım yargı mensupları bir görev değişikliği yapılmış. Kişiye göre Türkiye'de yargılama yapılıyorsa bu yargı adına zaten felakettir. Neticede yargılama hukuka göre yapılır. Gelen her kişi de hukuku uygular, uygulamak mecburiyetindedir. Eğer hukuku uygulanırken hata yapıyorsa bunu düzeltmenin yolu da kanun yollarıdır. Neticede Yargıtaya kadar gider orası da düzeltir.''

 

"Zekeriya Bey olmaz başka bir savcı ile süreç devam eder''

Devlet Bakanı Faruk Çelik, HSYK'nın kararnamesiyle ilgili olarak, ''Sürecin çok objektif ve hukuk çerçevesinde yürüdüğü inancındayım'' dedi.

Çelik, TBMM Kulisinde gazetecilerle sohbet ederken, HSYK'nın, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanmasıyla ilgili kararın siyasetin konusu olmadığını belirterek, ''HSYK'nın tasarrufu'' olduğunu kaydetti.

''Öz ile ilgili görev değişikliğinin süreci etkileyebileceği'' iddiaların hatırlatılması üzerine Çelik, ''Biz sürecin hukuki olmasını istiyoruz. Kişiye bağlı bir hukuki süreç olabilir mi? Siyasetçi hukuki süreç talebinde bulunur, yoksa kişi şuymuş, savcı buymuş, onunla bağlantılı olduğu inancında değilim. Bu bir süreç. Zekeriya Bey olmaz başka bir savcı ile süreç devam eder'' diye konuştu.

Çelik, ''Kararda, Ahmet Şık'ın kitabıyla ilgili eleştiriler etkili olmuş olabilir mi?'' sorusuna karşılık, şöyle konuştu:
''Zannetmiyorum. HSYK, Türk kamuoyunun gündeminden çıktı. Çalışmalarının objektif kriterlere dayalı olduğu inancındayım. Sürecin çok objektif ve hukuk çerçevesinde yürüdüğü inancındayım. Gerek savcılar gerek mahkemelerle ilgili... Hukuk, yargı kendi alanında, kavuştuğu yeni dizayn ve yasalarla bence ciddi şekilde normalleşme sürecine girmiş durumdadır. Kendi bünyesinde cereyan ettiği kanısındayım. İktidar kanadının tamamı için söylüyorum; süreçle ilgili bilgi sahibi olmadığı inancındayım. Görüştüğüm bakanların hiçbirisinin bilgisi yok. Demek ki o erk kendi bünyesinde, kendi sürecini götürüyor. Doğrusu da olması gereken de istenen de bu zaten.''

 



 

 

 

 



 

HSYK Kararnamesi

HSYK Birinci Dairesinin 128 hakim ve savcının görev yeri değişikliğine ilişkin adli yargı kararnamesi yayınlandı. Kararname ile özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Şafak da İstanbul Başsavcı Vekilliğine getirildi. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına Osmaniye Başsavcısı Ramazan Apaçık, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Deniz Feneri soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Harun Kodalak da terfi ettirilerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekiliği'ne getirildi.

 

HSYK'nın kararnamesi ile yeni yerlerine atanan hakim ve savcıların isimleri şöyle:
 

''İsmail Turgut Adalet Başmüfettişi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı
Tayyip Ahmet Aydın Adalet Başmüfettişi Bakırköy Hakimliği
Turan Çolakkadı İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
Mithat Çubukçu Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Samsun Cumhuriyet Savcılığı

Hacı İbrahim Göktaş Bakanlık Tetkik Hakimi Eskişehir Hakimliği
Kenan Sağlam Bursu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kartal Cumhuriyet Savcılığı
Mustafa Adnan Abacıoğlu Adalet Başmüfettişi İzmir Hakimliği
Remzi Başkaya Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Abdülkadir Güngören Adalet Başmüfettişi Kartal Cumhuriyet Savcılığı
Avni Çakıroğlu Adalet Başmüfettişi İzmir Hakimliği
Ömer Faik Sazak Adalet Müfettişi Ankara Hakimliği
Burhan Çobanoğlu Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı
Mehmet Dalgalı Bursa Cumhuriyet Savcısı Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Mustafa Yıldırım Antalya Cumhuriyet Savcısı Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı
Mustafa Yılmaz Turgut Adalet Başmüfettişi İzmir Hakimliği

Mehmet Ercan Adalet Başmüfettişi Ankara Hakimliği
Özcan Özsarıoğlu Bursa Cumhuriyet Savcısı Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı
Soner Hamza Çetin Adalet Başmüfettişi İzmir Cumhuriyet Savcılığı
Halil Kayahan Adalet Başmüfettişi Karşıyaka Hakimliği
Yüksel Elmas Adalet Başmüfettişi Ankara Hakimliği
Ahmet Gökçınar Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Tuzla Cumhuriyet Başsavcılığı
Mehmet Siyami Başok Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı
Musa Çatal Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Elazığ Cumuhuriyet Başsavcılığına
Şenay Birol Yargıç Adalet Başmüfettişi İzmir Cumhuriyet Savcılığı
Güzin Meltem Başok Kayseri Hakimi Beyoğlu Hakimliği

Sinan Kuş Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı
Fatma Feyza Şahin Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ankara Hakimliği
Yalçın Ezerçe Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Süleyman Ersöz İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Abdullah Bayır Mersin Cumhuriyet Savcısı Mersin Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
İsmail Kırışık Adalet Başmüfettişi Ankara Cumhuriyet Savcılığı
İzzet Sandal Adalet Başmüfettişi Ankara Hakimliği
Gürmen İlhanoğlu Söke Cumhuriyet Başsavcısı Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı
Ercan Altuncu Fatih Cumhuriyet Savcısı Fatih Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Mustafa Yabanoğlu Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı
Ekrem Bakır Ceza Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Ankara İzmir Cumhuriyet Savcılığı

Muvaffak Meşe Adalet Başmüfettişi İzmir Cumhuriyet Savcılığı
Necmi Apaydın Adalet Başmüfettişi Ankara Hakimliği
Süleyman Bağrıyanık Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Adana Cumhuriyet Başsavcılığına
Bayazıt Aköz Adalet Başmüfettişi Ankara Hakimliği
Ercan Şafak İstanbul Cumhuriyet Savcısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Ekrem Yiğit Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı
Mustafa Yıldırım Mersin Cumhuriyet Savcısı Mersin Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Hüsnü Hakan Yağız Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı
Mustafa Güntin Adalet Başmüfettişi İzmir Hakimliği

Ramazan Apaçık Osmaniye C.Başsavcısı Erzurum C.Başsavcılığı
Harun Kodalak Ankara C.Savcısı Ankara C.Başsavcı Vekilliği
Doğan Kaya Tekirdağ C.Savcısı Nazilli C.Başsavcılığı
Uğur Yiğit Bakanlık Tetkik Hakimi Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı
İzzet Yeşilkaya Adalet Müfettişi Ankara Hakimliği
Fatih Tok Adalet Başmüfettişi İstanbul Cumhuriyet Savcılığı
Ayhan Turhan Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı
Metin Uslu Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı
Alper Türközmen Adalet Başmüfettişi Ankara Cumhuriyet Savcılığı
Oğuz Yöntem Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği

Ali Güngör İstanbul Cumhuriyet Savcısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Namık Yılmaz Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı
Bülent Bingöl Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı
Mehmet Ademoğlu Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı
Celal Avar Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Üsküdar Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Ali Rıza Karakan Adalet Başmüfettişi Sincan Cumhuriyet Savcılığı
Sefer İlker Alp HSYK Başmüfettişi Ankara Hakimliği
Ender Keskin Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Üsküdar Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Mustafa Küçük Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı
Atilla Aslan Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Rize Cumhuriyet Başsavcılığı

Fevzi Büyüktümtürk Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı
Fikret Seçen İstanbul Cumhuriyet Savcısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Yılmaz Şenkal İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kartal Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Neyzen Özcan Konya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Konya Cumhuriyet Başsavcılığı
Vedat Yılmaz Adalet Başmüfettişi Sincan Hakimliği
Şenel Altınay Adalet Başmüfettişi Kayseri Hakimliği
Zekeriya Öz İstanbul Cumhuriyet Savcısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Tarık Gür Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı
Oğuz Aydın Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı
Kenan Koçer Adalet Başmüfettişi Ankara Cumhuriyet Savcılığı

Tuncay Öztürk Adalet Başmüfettişi Sincan Hakimliği
İsmet Özkorul Rize Cumhuriyet Başsavcısı Konya Cumhuriyet Savcılığı
Mehmet Çağlayan Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Kars Cumhuriyet Savcılığı
Ülkü Gök Güven Polatlı Hakimi Yargıtay Tetkik Hakimliği
Mehmet Şahin Seydişehir Cumhuriyet Başsavcısı Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı
Abidin Bozkan Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Aysel Helvacı Adana Hakimi Yargıtay Tetkik Hakimliği
Cihad Koçak Bursa Cumhuriyet Savcısı Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği
Alican Karakaş Adalet Müfettişi Sincan Cumhuriyet Savcılığı
Fadime Aydın Bitlis Hakimi Kırklareli Hakimliği

Mehmet Cebbar Ülgen Edirne Cumhuriyet Savcısı Yargıtay Tetkik Hakimliği
Ercan Helvacı Adana Cumhuriyet Savcısı Yargıtay Tetkik Hakimliği
Lütfi Dursun Bursa Cumhuriyet Savcısı Ünye Cumhuriyet Başsavcısı
Ayhan Akyürek Adalet Başmüfettişi Sincan Hakimliği
Ramazan Solmaz Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı
Mehmet Güven Polatlı Hakimi Yargıtay Tetkik Hakimliği
Özkan Gültekin İnebolu Cumhuriyet Başsavcısı Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı
Cengiz Sarı Zonguldak Hakimi Yargıtay Tetkik Hakimliği
Figen Apaçık Osmaniye Hakimi Erzurum Hakimliği
Hasan Can Erzincan Cumhuriyet Savcısı Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı

Müjgan Duran Hınıs Hakimi Bergama Hakimliği
Bekir Duran Hınıs Cumhuriyet Başsavcısı Bergama Cumhuriyet Başsavcılığı
Metin Etil Balıkesir Cumhuriyet Savcısı Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı
Erdal Demir Elmadağ Cumhuriyet Başsavcısı Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı
Ayhan Önder Zile Cumhuriyet Başsavcısı Söke Cumhuriyet Başsavcılığı
Canan Önder Zile Hakimi Söke Hakimliği
İlhan Acar Ereğli (Zonguldak) Hakimi Yargıtay Tetkik Hakimliği
Rukiye Karakaş Çankırı Hakimi Yargıtay Tetkik Hakimliği
Şuayip Arslan Aksaray Hakimi Yargıtay Tetkik Hakimliği
Şahinder Gündüz Van Hakimi Yargıtay Tetkik Hakimliği

Erdal Denizli Manavgat Cumhuriyet Savcısı Yargıtay Tetkik Hakimliği
Metin Tancı Karamürsel Hakimi Yargıtay Tetkik Hakimliği
İbrahim Ay Mustafakemalpaşa Hakimi Yargıtay Tetkik Hakimliği
Hakan Ceran Çorum Cumhuriyet Savcısı Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı
İsa Esen Ayaş Cumhuriyet Savcısı Yargıtay Tetkik Hakimliği
Salih Baş Tavşanlı Cumhuriyet Savcısı Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığı
Serdar Çelikel Batman Hakimi Yargıtay Tetkik Hakimliği
Nalan Can Erzincan Hakimi Seydişehir Hakimliği
Ayhan Altun Çorlu Cumhuriyet Savcısı Yargıtay Tetkik Hakimliği

Mustafa Demircan Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Zile Cumhuriyet Başsavcılığı
Vedat Bozkurt Marmaris Hakimi Yargıtay Tetkik Hakimliği
Ali Özdemir Alanya Cumhuriyet Savcısı Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı
Cihan Şahin Gerede Cumhuriyet Savcısı Yargıtay Tetkik Hakimliği
Tuncer Kaya Boyabat Hakimi Yargıtay Tetkik Hakimliği
Ramazan Esen Tavas Cumhuriyet Savcısı Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı
Ayşegül Arslantaş Kızıltepe Hakimi Gümüşhane Hakimliği

Mehmet Arslantaş Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcısı Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı
Ömer Faruk Kurşun Beşikdüzü Cumhuriyet Savcısı Yargıtay Tetkik Hakimliği
Şerife Şahin Emet Hakimi Yargıtay Tetkik Hakimliği
Rahime Baş Tavşanlı Hakimi Hınıs Hakimliği
Yasemin Demircan Yüksekova Hakimi Zile Hakimliği
Necati Kayaközü Gemerek Cumhuriyet Savcısı Posof Cumhuriyet Savcılığı
Ahmet Takcı Salihli Cumhuriyet Savcısı Güdül Cumhuriyet Savcılığı.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler