'Libya, Afganistan gibi olmasın'

Başbakan Erdoğan Londra'da... Erdoğan, İngiltere Başbakanı David Cameron ile düzenlediği basın toplantısında NATO'ya çağrıda bulundu. "Libya müdahalesi Afganistan müdahalesi gibi olmasın" diyen Erdoğan muhaliflerin silahlandırılmasına karşı olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 31.03.2011 - 13:31
Abone Ol google-news

Londra'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı David Cameron ile düzenlediği basın toplantısında Libyalı muhaliflerin silahlandırılmasına karşı olduğunu söyledi.

Bugün itibariyle komutayı alan NATO'ya çağrıda bulunan Erdoğan, "NATO çok önemli bir sınavı başarıyla gerçekleştirsin istiyoruz. Libya müdahalesi Afganistan müdahalesi gibi olmasın" dedi. "Türkiye ve İngiltere'nin de burada geleceğe yönelik atacağı adımların önemi büyük" diyen Erdoğan, "Elimiz çabuk tutup oradaki zulmü, ölümleri, akıtılan kanı durdurmalıyız" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, Kaddafi'ye karşı direnişlerini sürdüren muhaliflerin silahlandırılmasına karşı olduğunu sözlerine ekleyen Başbakan Erdoğan, "Bu konuya olumsuz bakıyoruz. Zira ortada oluşmuş herhangi bir devlet veya taraf yok. Bunu kabul etmiyoruz. Aksi takdirde terörü artırabilecek durumlar oluşabilir" şeklinde konuştu.

 

"Esad, sevilen bir lider"

Suriye'deki muhaliflerin gösterilerine de değinen Erdoğan, "Esad'la bundan iki ay önce yaptığım görüşmede, kendisine OHAL'in kaldırılması ve reforma gidilmesi hususunu hatırlattım. Halkın taleplerini gözardı etmemek lazım. Bu doğrultuda adım atmak lazım" dedi.

Esad'ın Suriye'de sevilen bir lider olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, 11 yıldır iktidarda olan Alevi devlet adamının bu denli sevilmesinde Sünni eşinin de önemli rol oynadığını söyledi.

 

2. Elizabeth ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından kabul edildi. Buckingham Sarayı'nda gerçekleşen kabul, yaklaşık yarım saat sürdü. Kabule, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.

Erdoğan daha sonra, İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg'i kabul etti. Basına kapalı olarak The Dorchester Oteli'nde gerçekleşen kabul yaklaşık yarım saat sürdü.

 

Erdoğan ve Cameron etkinliğe katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra'da ''CEO Forum'' iştirakcileri ile görüştü. Görüşmeye, İngiltere Başbakanı David Cameron da katıldı.

Basına kapalı yapılan görüşme, Downing Street 10'da gerçekleşti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen, ''Türkiye ile Büyüme (Grow with Turkey)'' etkinliği kapsamında gerçekleştirilen görüşmede, ekonomik işbirliği konuları ele alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler