Denizler için yargılanıyorlar

Muğla Nâzım Kültür Evi’nde, geçen 6 Mayıs’ta Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anma toplantısı düzenleyenlerden Yurtsever Cephe üyelerinden Ayhan Karahan ve Ekin Yağmur Yılmaz’ın “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, suçu ve suçluyu övmek” suçlamasıyla yargılanıyor.

Yayınlanma: 21.11.2008 - 12:54
Abone Ol google-news

6 Mayıs’ta Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anma etkinliği düzenleyen Yurtsever Cephe üyeleri ‘Suçu ve suçluyu övmek’le suçlanıyorlar.

Muğla Nâzım Kültür Evinde, geçen 6 Mayısta Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anma toplantısı düzenleyenlerden Yurtsever Cephe üyelerinden Ayhan Karahan ve Ekin Yağmur Yılmazın Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet, suçu ve suçluyu övmeksuçlamasıyla yargılanmalarına Muğla Asliye Ceza Mahkemesinde başlandı. Duruşma öncesi açıklamada bulunan Karahan,Biz Deniz’ler ile bağlantılı bu suçu 36 yıldır işliyoruzdedi.

Muğla Emniyet Müdürlüğünün başlattığı soruşturma sonucu açılan davada, Karahan ve Yılmaz hakkında, 1 yıl 6 aydan 3 yıla dek hapis cezası istendi. İlk duruşma öncesi Muğla Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Karahan, Gezmiş ve arkadaşlarını 6 Mayısta andıkları için haklarında dava açıldığını belirterek şunları söyledi: Bu dava ile pek çok şey daha netleşiyor. Bunlardan en önemlisi Deniz’lerin mücadelesinin karanlık güçlerde yarattığı paranoyanın 36 yıldır artarak sürmesidir. Deniz’ler 40 yıl önce Dolmabahçede 6. filoyu denize dökmüşlerdi. Bizler de 40 yıl sonra Deniz’lerden aldığımız bağımsızlık meşalesini Marmariste yaktık. Deniz fenerleri yolsuzlukları açığa çıkmasın diyedir bizim Deniz’lerimize saldırıları.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler