Koyulan hedefler tutturulamadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, 2006 yılından hedeflenen enflasyon rakamlarının tutturulamadığını belirterek, büyümenin yön değiştirdiğini ifade etti. Tamaylıgil, ''Türkiye'de 2002 yılından itibaren iktidar olan AKP yönetimi, Türkiye'nin ekonomisini çok kötü yönetmiştir'' dedi.

Yayınlanma: 21.11.2008 - 14:52
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Türkiye'de 2006 yılından itibaren ortaya konulan enflasyon hedeflerinin tutturulamadığını, aksine yükselmeye başladığını ve büyümenin yön değiştirdiğini söyledi.

Tamaylıgil, partisinin Kütahya İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki ekonomik sorunların, tümüyle küresel krizden kaynaklanmadığını belirtti. Her sabah vatandaşın, ''Acaba işe gittiğimde kepengi kapalı mı bulacağım?'', esnafın, ''Siftahsız bir gün mü geçireceğim?'', işçinin, ''Aldığım parayla akşam eve ne götürebileceğim, çocuğumun okul masrafını nasıl karşılayacağım?'' diye düşündüğünü ifade eden Tamaylıgil, şöyle konuştu: ''Türkiye'de 2002 yılından itibaren iktidar olan AKP yönetimi, Türkiye'nin ekonomisini çok kötü yönetmiştir. Ne yazık ki pembe tablolar çizildiği ve üst üste büyüme rekorları yaşandığı söylenen dönemde işsizlik, gelir dağılımı, yoksulluk çözüm bulmamıştır. İnsanların gelecek kaygısı ortadan kalkmamıştır. Olanı satalım, dışarıdan borç alalım, tüketelim, ithal ürünler getirelim, kendi işsizimize iş bulmayalım ama mal ithal ettiğimiz ülkelerin işsizine, çalışanına nakit olarak güç sağlayalım. O da yetmez, sürekli olarak dünyada dönen para trafiğinde en cazip ülke olalım. Bu tükettiklerimizi harcarken para lazım. Bu parayı kim versin? Dünyadaki en büyük faizden, paranın üzerinden para kazananlar versin. Biz cennet olalım ancak cari açığımız yükselmiş. Ne fayda?''

Tamaylıgil, yüzde 70 - 75'i ithal girdiyle yapılan ihracatın yapısı düzeltilmeden ekonomide başarı sağlanamayacağını belirterek, ''Türkiye'de 2006 yılından itibaren ortaya konulan enflasyon hedefleri tutturulamamış aksine yükselmeye başlamış ve büyüme yön değiştirmiştir. Bırakın durmayı artık küçülmeler başlamıştır'' dedi.

Dünyada gerileyen petrol fiyatlarının 50 dolara yaklaştığını anımsatan Tamaylıgil, bunun pompa fiyatlarına yansıtılmadığını kaydetti. Tamaylıgil, petrol fiyatlarındaki düşüşün pompaya gerektiği ölçüde yansıtılmamasının, ÖTV ve KDV'den sağlanacak geliri artırdığını ileri sürerek, ''Bu yanlış ekonomik politikaların sonucu, Türkiye'nin ve halkının vergileriyle ve onlara verilen ağır yükle ödetilmeye çalışılıyor. Bundan sonra da yanlış yönetilen ekonominin faturası halka ödetilmeye devam edilecektir'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon