New York Times: Hillary teklifi kabul etti

ABD'de New York Senatörü Hillary Clinton'un, yeni ABD Başkanı Barack Obama'nın Dışişleri Bakanı olması yönündeki teklifini kabul ettiği bildirildi. New York Times gazetesinin, Clinton'un iki yardımcısına dayandırdığı haberinde, Hillary Clinton'un, Obama ile Dışişleri Bakanı olarak görevinin mahiyeti ve yeni dış politika planları üzerinde görüşmeler yaptıktan sonra kararını verdiği belirtildi.

Yayınlanma: 21.11.2008 - 21:09
Abone Ol google-news

New York Times gazetesi, ABD'de New York Senatörü Hillary Clinton'un, yeni ABD Başkanı Barack Obama'nın Dışişleri Bakanı olması yönündeki teklifini kabul ettiği bildirildi.

Clinton'un, Obama ile dışişleri bakanı olarak görevinin mahiyeti ve yeni ABD Başkanı'nın dış politika planları üzerinde görüşmeler yaptıktan sonra kararını verdiği belirtildi.

Kaynaklardan biri, Hillary Clinton'ın göreve hazır olduğunu söyledi.

Bu arada Amerikan NBC News yayın kuruluşu, Barack Obama'nın, hazine bakanlığına New York Fed (ABD Merkez Bankası) başkanı Timothy Geithner ve ticaret bakanlığına New Meksiko Valisi Bill Richardson'u atamasının beklendiğini duyurdu.

Haberde, Obama'nın piyasaları rahatlamak için ekonomi ekibini pazartesi günü açıklamasının beklendiği, hazine bakanlığına düşünülen bir diğer ismin de eski Hazine Bakanı Lawrence Summers olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler