Obama'nın kriz planı

ABD Başkanlığı görevini 20 Ocak'ta George Bush'tan devralacak Barack Obama, Hazine Bakanlığı'na Türkiye ekonomisini de yakından tanıyan New York Merkez Bankası (FED) Başkanı Timothy Geithner'i getiriyor. Geither, IMF'de 'Asya Krizi'ndeki başarılı yönetimiyle tanınıyor.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 08:56
Abone Ol google-news

ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama, Hazine Bakanlığı görevine New York Merkez Bankası Başkanı Timothy Geithner'i getirmeyi planlıyor. ABD başkanlığı görevini 20 Ocak'ta George Bush'dan devralacak Barack Obama'nın, piyasaları rahatlamak ve etkin önlemlerin alınabilmesi için ekonomi takımını pazartesi günü açıklaması bekleniyor. Obama'nın, ABD Ticaret Bakanlığı'na da, New Mexico Valisi Bill Richardson'u getirmesi bekleniyor.

 

Türkiye ekonomisini yakından tanıyor

1988 yılından bu yana ABD Hazinesi'nde çeşitli görevlerde bulunan Timothy Geithner, 2003 yılından beri ABD FED New York Başkanlığını yürütüyordu. 2003 öncesinde, gerek Hazine Bakanlığı, gerekse IMF'de üst düzey görevler alan Geithner, Türkiye ekonomisini de yakından tanıyor. IMF'de görev yaptığı dönemde, özellikle Asya Krizi ve diğer bölgesel krizlerde başarılı yönetimiyle tanınan Geithner, Fon'un, gerek Güney Kore, gerekse Brezilya'ya mali yardımlarında katkıda bulunan isim olarak gösteriliyor.


Obama'nın, daha önce kriz döneyiminin olması nedeniyle, mevcut küresel finansal krizin de üstesinden gelmesi açısından da Geithner'i düşündüğü belirtiliyor. Geithner, ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'in danışmanlık şirketinde de çalıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler