Demirel'i zorlayan tablo

Sahibi olduğu üç şirketi tasfiye eden, iki şirketi de kesinleşmiş sigorta ve vergi borçları nedeniyle eşi ve şoförüne devreden TBF Başkanı Demirel hakkında karşılıksız çek kesmesi ve bankalara olan borcunu ödememesi nedeniyle icra takibi sürüyor.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 09:55
Abone Ol google-news

Sahibi olduğu üç şirketi tasfiye eden, iki şirketi de kesinleşmiş sigorta ve vergi borçları nedeniyle eşi ve şoförüne devreden TBF Başkanı Demirel hakkında karşılıksız çek kesmesi ve bankalara olan borcunu ödememesi nedeniyle icra takibi sürüyor. Emlak Bankasına olan borcu nedeniyle Ziraat Bankası tarafından daha önce yurtdışına çıkış yasağı konulan Demirel, annesine ait evi ipotek göstererek bu yasağı kaldırtmıştı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı için pazartesi günü yapılacak seçimlere yeniden aday olan 16 yıllık başkan Turgay Demirel, kamuya, bankalara ve şahıslara olan borçları nedeniyle zor günler geçiriyor. Demirel, bugüne kadar kurduğu sekiz şirketten üçünü tasfiye ederken, diğerlerini de kesinleşmiş sigorta ve vergi borçları nedeniyle eşi, kuzeni ve şoförünün üzerine geçirdi. Vergi ve sigorta borçları nedeniyle daha önce yurtdışına çıkış yasağı konan Turgay Demirelin Yusuf Bahara olan borcu karşılığında kestiği çeklerin karşılıksız çıkması üzerine Şişli 2.Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2008/87 No’lu kararı ile 1 yıl süre ile bankalarda çek hesabı açması yasaklandı. Şekerbank ise borcuna karşılık adına kayıtlı ve miras yoluyla kendisine geçebilecek taşınmazlara haciz koydururken alacaklarının takibini Lehman Brothers Yatırım AŞye devretti.Turgay Demirelin faiz ve masraflarıyla birlikte Şekerbanka olan 5 milyon YTL tutarındaki borçlarını tahsil etmek için Lehman Brothers Yatırım AŞ adına Ceo Uzay Kozak ile Tahsilat Yönetmeni Çağlar Oray icra takibi yürütüyor. Hakkındaki icra takibinden kurtulmak isteyen Demirelin Kandillideki evini anlaşmalı olarak Murat Dedemana devrettiği öne sürülüyor. Hâlâ bu evde oturan Demirelin, Dedemana ne kadar kira ödediği bilinmiyor. Yönetmeliğe göre vergi ve SSK borcu bulunanların aday olamadığı federasyon seçimlerinde, Turgay Demirelin şirketlerini eşi ve şoförüne devrederek, sadece kişisel SSK borçlarına ilişkin bir belge ile geçen seçimlere katılması yasalara karşı hile olarak değerlendiriliyor. Demirelin kurduğu bütün şirketleri batırması, karşılıksız çek kesmekten yargılanıp yerel mahkemeden ceza alması, adına kayıtlı ve gelecekte miras yoluyla geçecek taşınmazlara haciz konması başkanı olduğu Türkiye Basketbolunu Geliştirme Vakfı adına hamiline çek kesmesi ve kamuya olan borçları nedeniyle yılda 35 milyon YTL bütçesi olan federasyonu dördüncü dönem yönetme iddiası sorgulanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon