Parası olmayana 'zor' sınav

Şemikler Lisesi'nde aidat paralarını ödeyemeyen öğrencilere, sınavlarda zorluk çıkarıldığı savlandı. Şemikler Lisesi'nde eğitim gören, aidat ve 1 YTL'lik fotokopi parasını vermeyen öğrencilere, okul içinde yapılan ortak sınav sorularını tahtadan yazmaları istendiği savunuldu. Öğrenci velileri bu duruma tepki göstedi.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 10:00
Abone Ol google-news

İzmirde aidat parasını ödemeyen öğrencilere sınavlarda zorluk çıkarıldığı öne sürüldü.

Şemikler Lisesinde eğitim gören, aidat ve 1 YTLlik fotokopi parasını vermeyen öğrencilere, okul içinde yapılan ortak sınav sorularını tahtadan yazmaları istendiği savunuldu. Öğrenci velileri bu duruma tepki göstedi.

Velilerden Semra Sezgin, aidat parasını ödemeyen öğrencilerin teşhir edildiğini belirterek Çocuğumla birlikte aidat ve sınav için alınan 1 YTLlik fotokopi parasını vermeyenlerden, sınav sorularını tahtadan yazmaları istenmiş. Çocuklarımız, zaman kaybı yaşayarak sınavı geç bitiriyorlar. Çocuklarımız teşhir ediliyor dedi.

Dönem başında öğrencilerden 20 YTL istendiğini, eğitimin paralı hale getirilmeye çalışıldığını bildiren Sezgin, çocuğunun 2 yıldır aidat parası vermediğini, son yaşanan olayda tutanak tutulmasını istediğini, ancak öğretmenlerin imzaya yanaşmadığını aktardı.

Şemikler Lisesi Okul Müdür Vekili Tayfun Esmer ise aidat toplamadıklarını belirterek Velilerimizin gönüllü bağışları var. Bu bağışlar okul-aile birliği tarafından makbuz karşılığı toplanıyor. Bir sekreter, hizmetli ve güvenlik personelimiz var. Bunların gideri 3 bin 500 YTL tutuyor. Giderleri karşılamak için ödeneğimiz yok. Öğrenciler, dönem başına 20 YTL gönüllü aidat veriyor. Bunun içinde pul fotoğrafları, fotokopiler gibi masraflarıyla personel giderlerimiz karşılanıyor dedi.

Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Dumbak, çocuklardan bağış yoluyla aidat toplanmasının doğru olmadığını belirterek Okul-aile birlikleri hesap numaralarına aidat paralarının yatırılmasını istiyor. Parayı yatırmayanlar belirleniyor. Ancak çocukların böyle teşhir edilmesi doğru değil. İzmir Valiliğinin ortak sınavların masrafının öğrenciye yansıtılmaması yönünde bir genelgesi de bulunuyor. 1 YTL toplanarak bu genelgeye aykırı davranılıyordiye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler