"TMMOB sokakta sözünü söylüyor"

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, “krizin faturasının; emekçilere, ücretiyle geçinenlere, yoksullara, alttakilere çıkarılmasını asla kabul etmeyeceklerini” söyledi. TMMOB üyeleri, yurt genelinde kapitalist küreselleşmenin faturasını halka kesmek isteyenlere karşı, “TMMOB sokakta sözünü söylüyor” sloganıyla protesto gösterisi düzenledi.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 12:33
Abone Ol google-news

Ankara'da Kızılay’daki birlik binasının önünde toplanarak, taleplerini içeren sloganlarla Sakarya Caddesi’ne yürüdü. TMMOB üyelerine DİSK, KESK ve bazı siyasi partilerin üyeleri de destek verdi. Soğancı, burada yaptığı açıklamada, örgütlü oldukları 31 kentte “sözlerini sokakta söylediklerini” ifade etti. Bugüne kadar Türkiye’yi yönetenlerin halkı büyük bir bunalıma, çözümsüzlük ve alaca karanlığa sürüklediğini dile getiren Soğancı, siyasi iktidarların ülkeyi IMF’ye bağımlı hale getirdiğini kaydetti.

Hükümete de seslenen Soğancı, “Yüzünüzü IMF’ye, Dünya Bankası’na değil, halkımıza çevirin. Derhal işten çıkarmaları yasaklayın. Kapitalist küreselleşmenin krizinin faturasını bu halk ödemeyecektir; bunu iyi bilin” diye konuştu.

İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda toplanan TMMOB üyeleri, “Kriz teğet geçmiyor. AKP dalga geçiyor”, “Kapitalizm kriz üretir, çözümü biz üreteceğiz”, “Ampulu patlatacağız” dövizleri taşırken, “AKP’den kurtulacağız”, “AKP’den büyük halk var”, “Zam, zulum, işkence işte AKP” sloganları attılar.

TMMOBİstanbul İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Tores Dinçöz, “AKP iktidarının ülkeyi sermayeye pazarlayan, yoksulları daha da yoksullaştıran politikaları, siyasal üst yapıda islami gericileşme dalgası ile paralel yürümektedir” dedi.

ADANA İnönü Parkı’nda yağmur altında toplanan TMMOB üyelerine KESK, TTB, DİSK, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Umut Çelik, “Gün, geleceğimize sahip çıkma, yoksulluğa, yolsuzluğa karşı, AKP'ye karşı birlikte mücadele etme günüdür. Başka bir Türkiye'nin mümkün olduğunu göstereceğiz” dedi. Eylemciler yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Diyarbakır'da İl Koordinasyon Kurulu üyeleri tarafından, Konukevi önünde basın açıklaması yapıldı. Kurul adına açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Harun Yalçınkaya, hükümetin uyguladığı ekonomi politikalarının halkı yoksulluğa ittiğini belirtti. Yalçınkaya, “Başta Kürtler olmak üzere, kimliklerin ve dillerin tanındığı ve anayasal güvence altına alındığı, ayrımsız siyasi bir genel af ile demokratik yaşama katılımı sağlayacak düzenlemelerin yapıldığı toplumsal, siyasal ve yasal düzenlemeler derhal hayata geçirilmelidir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler