Köln'de 'Pazar' galası

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali ''En İyi Film Ödülü' sahibi 'Pazar' filminin galası Almanya'nın Köln şehrinde yapıldı. Off-Broadway sinemasında düzenlenen galaya, ''Pazar'' filmiyle bu yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film' ve 'En İyi Senaryo' Ödülünü kazanan İngiliz yönetmen Ben Hopkins de katıldı.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 13:05
Abone Ol google-news

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda ''En İyi Film Ödülü''nü kazanan ''Pazar - Bir Ticaret Masalı'' filminin galası, Almanya'nın Köln Kenti'nde yapıldı.

Off-Broadway sinemasında düzenlenen galaya, ''Pazar'' filmiyle bu yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film' ve 'En İyi Senaryo' Ödülünü kazanan İngiliz yönetmen Ben Hopkins de katıldı. Hopkins, yabancı bir yönetmen olarak Türkçe hazırladığı bir filmin festivalde ödül kazanmasının kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.
 

Ödül kazandığı filminin senaryosunu 7 yıl önce yazdığını, Londra'daki bir arkadaşının senaryoyu tercüme ettiğini ifade eden Hopkins, ''Filmde rol alan Genco Erkal ve diğer aktörlerimiz metni biraz düzelttiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Galadan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hopkins, film çekimlerinin 6 hafta sürdüğünü belirterek, ''Türkçeyi iyi bilmediğim için çekimlerde bazı sorunlar yaşadım, ancak yardımcılarım hemen müdahale ederek bana yardım ettiler, sorunları aştık. Almanya'da film Türkçe olarak orijinal gösterilecek ve Almanca altyazı olacak'' dedi. ''Pazar - Bir Ticaret Masalı'' adlı film 27 Kasım'da Almanya'nın büyük kentlerindeki sinemalarda gösterime girecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler