TEMA'dan ''Toprağa Saygı Yürüyüşü"

TEMA Yalova Şubesinin düzenlediği ''Toprağa Saygı Yürüyüşü''nde katılan yurttaşlar, şemsiyelerini ters tutarak yürüdü. Gruba çevredeki yurttaşlar da zaman zaman alkışlarla destek verdi.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 14:22
Abone Ol google-news

Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında düzenlenen etkinlik için Atatürk Anıtı önünde toplanan, çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşan yaklaşık 200 kişi, ellerinde dövizlerle yürüyüşe geçti.

''Toprağına sahip çık'', ''Toprak yoksa ekmek yok'' sloganları atarak kentin ana arterleri olan Cumhuriyet ve İstanbul caddelerini yürüyerek geçen grup, ellerindeki şemsiyeleri ters taşıyarak yağmur sularının ziyan edilmemesi mesajını verdi. Gruba çevredeki yurttaşlar da zaman zaman alkışlarla destek verdi.

TEMA Yalova İl Temsilcisi Feride Uyar, yine anıtta sona eren yürüyüşün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Toprağa Saygı Yürüyüşü'' nde, katılımcıların yağmur sularının bir damlasının bile ziyan edilmemesini sembolize etmek üzere ellerinde ters dönmüş şemsiyeler taşıdıklarını belirtti. Uyar, ''TEMA Vakfı tarafından 12 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirilen yürüyüşte, ülkemizin içinde bulunduğu kuraklık sürecinin geçici olmadığına dikkat çekmek istiyoruz'' dedi.

Yaklaşık yarım saat süren yürüyüş, sessizce sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler