Öğretmenler Adana'da yürüdü

Eğitim emekçileri "24 Kasım Öğretmenler Günü" öncesinde 'parasız, bilimsel, demokratik ve laik eğitim sistemi' isteğiyle İstanbul ve Adana'da alanlara çıktı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, bir "Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda öğretmenler için sahte övgüler dizilecek, boş vaadler verilip, heyecanlı nutuklar atılacak. Oysa Türkiye'nin öğretmenleri onlarla birlikte çalışan tüm eğitim ve bilim emekçileri sadece yılda bir gün hatırlanmayı değil, yaşadıkları sorunlarına sağlıklı ve gerçekçi üretilmesini bekliyor" dedi. Kılıç, 24 Kasım'da Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) yürüyeceklerini söyledi.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 14:41
Abone Ol google-news

İstanbul’da Tünel çıkışında dün öğlen saatlerinde toplanan Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri üyeleri “içi boş öğretmenler günü kutlamaları”na karşı eğitim emekçilerinin ve eğitimin sorunlarını içeren bir basın açıklaması yapacaklarını belirterek Taksim Tramvay durağına kadar yürümek istedi. Galatasaray Meydanı’nda polis engeli ile karşılaşan Eğitim-Sen’lilerin “yürüyeceğiz” diyerek ısrar ettiler. Eğitim-Sen’liler bir süre “Bizde Emekçiyiz Barikatı Aç” sloganları attıktan sonra yürüyüşe izin verildi. Eğitim-Sen’liler Taksim Tramvay Durağı’na kadar “Zafer Direnen Emekçinin Olacak”, “Savaşa Değil Eğitime Bütçe”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” sloganları atarak İstiklal Caddesi’nde yürüdü. Taksim’de toplanan eğitimciler adına konuşan Kılıç, 24 Kasım’ın Atatürk’ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliğini” kabul ettiği gün olması nedeniyle tarihsel bir gerçekliği ve önemi bulunduğunu ifade ederek, “İnsanca bir yaşam talebimize karşın hükümet Türkiye’nin gelecek kuşaklarını yetiştiren eğitim ve bilim emekçilerini yoksulluğu, sefalete ve açlığa mahkum etmektedir. Tüm toplumsal kesimler gibi yüzbinlerce eğitim ve bilim emekçisi de peş peşe gelen zamlar sonrasında ekonomik olarak ciddi bir darboğaza girmiştir” dedi. Türkiye’deki eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır ciddi ekonomik ve sosyal sorunlar ile yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını dile getiren Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitim ve bilim emekçileri taleplerini daha gür haykırmak ve yaşadığı sorunlara boyun eğmeyeceğini göstermek için 24 Kasım’da Milli Eğitim Bakanlığı önünde 29 Kasım’da ise Ankara’da yapılacak olan ‘Zamlara İşsizliğe ve Yoksulluğa Hayır’ mitingine tüm Türkiye’den kitlesel olarakkatılacak ve taleplerimizi görmezden gelenlere sesini en güçlü şekilde duyuracağız”

Adana’da Sendika binası önünde toplanan eğitimcilere çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi destek verdi. Alkış ve sloganlarla AKP’ye tepki gösteren eğitimciler Atatürk Caddesi üzerinden Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önüne dek yürüdü. Çevrede bulunan yurttaşların da desteğini alan eğitim emekçileri, “Hırsız AKP” diye tempo tuttu. Yoğun yağmura karşın yüzlerce eğitimcinin katıldığı yürüyüşün sonunda konuşan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, “Taleplerimizi daha güçlü haykırmak için 29 Kasım'da Ankara’da olacağız. Herkesi Ankara’ya davet ediyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler