Kılıçdaroğlu'ndan yeni yolsuzluk belgeleri

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Önümüzdeki 10-15 gün içinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'la ilgili yolsuzluk dosyasını açıklayacağım'' dedi.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 15:24
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Osmaniye'de partisine katılımlar dolayısıyla Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, partililere ''Sizden toplanan vergiler nereye gidiyor biliyor musunuz?'' diye sordu.

Naylon faturanın vergi kaçakçılığı için düzenlendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Naylon fatura kullanmak ve düzenlemekten dokunulmazlığı olan bir adam maliye bakanı olursa vergilerinizin nereye gittiğini bilemezsiniz'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, belediyelerdeki yolsuzluklara da dikkati çekerek, son olarak Yozgat Belediye Başkanı ile ilgili yolsuzluk dosyasını açıkladığını, sırada Adana'nın bulunduğunu ifade etti.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında da yolsuzlukla ilgili belgeleri bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''Önümüzdeki 10-15 gün içinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'la ilgili yolsuzluk dosyasını açıklayacağım. Bu yolsuzluk dosyasını şartlar oluşursa Adana'da açıklamayı düşünüyorum. Bu dosyaları arka arkaya söylemek doğru değil. Toplumun bunu hazmetmesi lazım. Görmesi, tanıması, bilmesi ve konuşulması lazım. Arka arkaya dosya yığınağı yaparsanız toplumun belleğinde farklı kalabilir, 'ya nasıl olsa bu işler böyle gidiyor' diye bir imaj da doğabilir. Dosyaları kamuoyuna sunarken bilgisinin ve belgesinin güçlü olması lazım, toplum tarafından hazmedilmesi lazım. Zaman birimine yayarak bunları götürüyoruz. Yeni dosyalarda dosya araştırmaları da var. Çok sayıda dosya geliyor, yurttaşlardan geliyor, ülkesini seven insanların uğradığı haksızlıklar var. O haksızlıklarla ilgili belgeledikleri dosyalar var. Ama bizim üzerime düşen şu tabii, her gelen bilgiyi, belgeyi kamuoyuna açıklamıyoruz. Bu dosyalar doğru mu,içindeki belgeler gerçek mi, bunları araştırıyoruz. Bunları araştırdıktan sonra kamuoyuna açıklayabiliyoruz.''

Yoksullukla kömür, bulgur dağıtılarak mücadele edilemeyeceğini savunan Kılıçdaroğlu, ''Şu anda devletteki bütün bürokrasiyi alarma geçirmişler. Kemal Kılıçdaroğlu'nun aleyhine ne bulabiliriz, geçmişte ne yaptı, aramazsanız namertsiniz'' dedi.
Kılıçdaroğlu, bir kişinin emeklilerin zor durumda olduğunu belirtmesi üzerine şunları söyledi:
''Emeklilerin durumunun iyi olmadığını söylüyorsunuz. Ben aksi kanaatteyim. Çünkü bizim emekliler yaz tatillerini Dubai'de yapıyor, sonra dönüp geliyorlar koşa koşa AKP'ye oy veriyorlar. Bana göre emeklilerin isyan etmeye hakkı yok. Memnun değillerse, bu ülkede 8 milyon emekli var, eşleriyle birlikte 16 milyon. Bunlar isterlerse AKP iktidarını al aşağı ederler.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler