"Türkiye kendi kararını veremez halde"

Partisinin Mezitli ilçe örgütünce düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada meydana gelen değişikliklere dikkat çeken MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Türkiye'nin kendi kararını veremez ve kendi kararı arkasında duramaz hale geldiğini'' ileri sürdü.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 16:08
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, partisinin Mezitli ilçe örgütünce Aklan Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada,  ''Ülkeleri işgal ediyor, insanları katlediyorlar. Bizim ülkemiz dahil bu coğrafyayı yeniden tanzim etmek üzere haritalar çiziyorlar'' dedi.''Türkiye'nin kendi kararını veremez ve kendi kararı arkasında duramaz hale geldiğini'' dedi.

''Yeni bir yüzyılın başında yeni bir dünya düzeni kurulmaya çalışıldığı süreçte çok değerli hale gelen Türkiye çevresindeki coğrafyayı yönetmek isteyen küresel güçlerin top ve tüfekle kan akıttığını'' iddia eden Şandır, şöyle konuştu:
''Ülkeleri işgal ediyor, insanları katlediyorlar. Bizim ülkemiz dahil bu coğrafyayı yeniden tanzim etmek üzere haritalar çiziyorlar. Ülkemizin 17 vilayetini içine alan bir ülke kurmanın siyasetini, projesini yapıyorlar. Bunu gerçekleştirebilmek için et ve tırnak misali olmuş, bin yıldır beraber yaşayan insanlarımızı etnik ve dini temelde birbirinden ayırmaya çalışıyorlar. Kim kimden rahatsız. Anası ile Türkçe kayınvalidesiyle Kürtçe konuşan binlerce insanımız var. Kim kimin soyundan, sopundan veya mezhebinden rahatsız ki. Ülkemizi etnik temelde birbirinden ayırmaya çalışıyorlar.''

Yerel seçimlere iddialı hazırlandıklarını ifade eden Şandır, Türkiye'nin bütün illerinde kendi adaylarıyla seçimlere katılacaklarını kaydetti.

Mersin'de de belediye seçimlerinde iddialı olduklarını belirten Şandır, Mersin merkezdeki 5 belediyeyi almak için tüm güçleriyle çalışacaklarını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler