"İçi boş Öğretmenler Günü"

Beyoğlu'nda, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri ile bazı gruplar, protesto gösterisinde bulundu. Gösteriye, Türkiye Komünist Partisi üyesi grup da katıldı. Tünel çıkışında, toplanan Eğitim-Sen üyeleri ''içi boş Öğretmenler Günü kutlamalarına karşı oldukları'' yazılı çeşitli pankart ve dövizlerle Taksim Meydanı'na doğru yürüdü.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 22:04
Abone Ol google-news

Beyoğlu'nda, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri ile bazı gruplar, protesto gösterisinde bulundu.

Taksim Gezi Parkı'nda toplanan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyelerine, Taksim Meydanı'ndan gelen Türkiye Komünist Partisi üyesi grup da katıldı.

Çeşitli pankart ve dövizler açan, slogan atan grup adına açıklama yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Tores Dinçöz, yaşanan ekonomik krizin Türkiye'nin değil, ''daha fazla kar düzeninin krizi'' olduğunu ifade etti.

Diğer meslek örgütleri, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerine birlik çağrısında bulunan Dinçöz, emekten ve halktan yana olan güçlerin, barışçı ve gelirini adaletli paylaşan bir dünya için mücadelelerini yükseltmeleri gerektiğini söyledi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin de katıldığı gösteri, açıklamanın ardından sona erdi.

 

Eğitim-Sen üyelerinin yürüyüşü

Beyoğlu Tünel çıkışında, toplanan Eğitim-Sen üyeleri de ''içi boş Öğretmenler Günü kutlamalarına karşı oldukları'' ifadelerinin yer aldığı çeşitli pankart ve dövizlerle Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç ve eski başkan Alaattin Dinçer'in de katıldığı yürüyüşte, ''Parasız eğitim, parasız sağlık'' ve ''Doğal gaz zammı geri alınsın'' sloganları atıldı.

Galatasaray Meydanı'nda polis engeliyle karşılaşan grup, burada bir süre Çevik Kuvvet ekiplerince kurulan barikatın açılmasını bekledi.

Grup temsilcileriyle görüşen polis yetkilileri, Taksim Meydanı'na yürüyüşe izin verilmeyeceğini söylerken, gruptakiler yürümek istediklerini belirterek, polislerin yolu açmasını istedi.

Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalede bulunacağı uyarısına rağmen dağılmayan gruptakiler, barikatın açılmasının ardından yürüyüşlerine devam etti.

Taksim Meydanı'na grup adına açıklama yapan Genel Başkan Kılıç, 24 Kasım'daki Öğretmenler Günü'nde yine ''öğretmenler için sahte övgüler düzüleceğini ve boş vaatler verileceğini'' öne sürdü.

Kılıç, ''Oysa Türkiye'nin öğretmenleri, onlarla birlikte çalışan tüm eğitim ve bilim emekçileri, sadece yılda bir gün hatırlanmayı değil, yaşadıkları sorunlarına sağlıklı ve gerçekçi çözümler üretilmesini bekliyor'' dedi.

Zübeyde Kılıç, 29 kasımda Ankara'da düzenlenecek mitingde, eğitim emekçileri olarak seslerini güçlü şekilde duyuracaklarını söyledi.

KESK Genel Başkanı Sami Evren de gruba Ankara'da toplanma çağrısı yaptı.

 

Diğer gösteriler

Taksim Meydanı'nda toplanan ''Devrimci Liseliler'' adlı bir grup da sloganlar atarak, okullardaki kılık-kıyafet uygulamalarının kaldırılması talebinde bulundu.

Yine Taksim Meydanı'na gelen Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği üyesi bir grup ise İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen yürüyüş ve gösterilerin esnafa zarar verdiğini ifade ederek, gösterilerin Gezi Parkı'nda yapılmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler