Galasaray, Ankara'da 2 puan bıraktı

Turkcell Süper Lig'de üst sıraları yakından ilgilendiren, Ankaraspor- Galatasaray maçı 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Maça damgasını vuran ise, şiddetli rüzgar oldu. Her iki takımda hava şartları nedeniyle pozisyon bulmakta zorlanırken, Galatasaray zirve yarışında önemli 2 puanı Ankara'da bıraktı.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 20:36
Abone Ol google-news

Ankaraspor-Galatasaray maçında sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Michael Skibbe, Lincoln ve Baros'un yokluğunda Volkan ve Ümit Karan'a forma verirken, Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, hafta boyunca yoğun bir tedavi uygulanan Hürriyet'i bu maçta riske etmedi. Deneyimli orta saha oyuncusu, 18 kişilik kadroya alınmadı.

 

Michael Skibbe

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, golsüz berabere kaldıkları Ankaraspor maçından sonra, ''Malesef İstanbul'a 1 puanla dönüyoruz'' dedi.

Skibbe, düzenlediği basın toplantısında, 60-65 dakika oyuna hakim olduklarını belirterek, ''Rakibimiz defansif oynadı. İkinci yarıda rüzgar şiddetini artırdı, bizim oyunumuzu da etkiledi. Son 15-20 dakikada rüzgar nedeniyle iki takım için de şans oyununa döndü. Bugün kazanarak onların üzerine çıkmak istiyoruz. Biz tabii ki deplasmanda galip geleceğiz. İlk haftada olduğu gibi son haftada zirvede olacağız'' diye konuştu.

Alman teknik adam, ''Galatasaray, niçin şut çekmiyor?'' sorusuna, ''Bunun sebeplerinden birisi rakibimizin çok kalabalık savunma yapması. Attığımız şutlar ya takıldı ya da hedefe gitmedi'' yanıtını verdi.

Orta sahanın görevini iyi yaptığını düşündüğünü söyleyen Skibbe, ''Rüzgar olmasa daha iyi olabilirdi. Bizim oyunumuzu olumsuz etkiledi. Önümüzdeki takımlar galip gelmek zorundalar. Bizin için önemli olan devre arasından önce farkı azaltmak. Deplasmanda galip gelmediğiniz zaman sahamızdaki maç daha önemli oluyor. Bu yüzden Hacettepe maçı bizim için daha önem kazandı'' ifadelerini kullandı.

 

Karan: Beraberlik beklemediğimiz bir sonuçtu

Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan da ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, ''Bizim için beraberlik beklemediğimiz bir sonuçtu. Hava şartları bizi çok zor durumda bıraktı. 12 yıldır futbol oynuyorum. İlk kez böyle bir rüzgar gördüm. Rakibimiz de topu şişirince hiçbir şey yapamadık'' diye konuştu.

 

Kocaman: Rakibimizin baskısı beni şaşırttı

Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray'ın ilk yarıdaki baskısının kendisini şaşırttığını söyledi.

Kocaman, rakiplerinin baskısını azaltma planıyla sahaya çıktıklarını belirterek, ''Tatsız, tuzsuz bir maçtı. Bunu sadece gol açısından söylemiyorum. Esas amacımız öne geçmek ve rakibimizin baskısını azaltmaktı. İlk yarıda büyük baskı benim için de şaşırtıcıydı. Biraz daha oyunu öne çekmemiz gerekiyordu. Gol yemeden geçirmemiz bizim adımıza bir şans oldu'' şeklinde konuştu.

İkinci yarıda oyunun kontrolünü nispeten Galatasaray'la paylaşmaya başladıklarını dile getiren Kocaman, şunları kaydetti:
''Biraz daha topun sahibi olduk. Önemli pozisyonlar da yakaladık fakat atamadık. Beraberliğe çok sevindiğimi söyleyemem ama üzüldüğümü de söyleyemem. Her sezon 4 büyüklerin dönem dönem iniş ve çıkışları olabiliyor. Son dönemlerde onların puan kayıpları daha arttı. 70. dakikaya kadar eşitlik halinde götürmek istiyorduk. Daha sonra ofansif gücü olan oyuncuları oyuna katmayı düşündüm. Özer'in olmaması, Neca'nın yeni sakatlıktan yeni çıkması biraz olsun planımızı etkiledi.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler