"Annan'ın ülkeye girişi yasaklanmadı"

Zimbabve'de Robert Mugabe rejimi, Birleşmiş Milletler (BM) eski genel sekreteri Kofi Annan'ın ülkeye girişinin yasaklanmadığını açıkladı. Zimbabve Dışişleri Bakanı Simbarashe Mumbengegwi, düzenlediği basın toplantısında, Annan'ın ziyaretinin sadece ''ertelendiğini'' belirtti.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 21:03
Abone Ol google-news

Zimbabve'de Robert Mugabe rejimi, BM eski genel sekreteri Kofi Annan'ın ülkeye girişinin yasaklanmadığını açıkladı.

Zimbabve Dışişleri Bakanı Simbarashe Mumbengegwi, başkent Harare'de düzenlediği basın toplantısında, ''Zimbabve Hükümeti, Annan ve ekibinin Zimbabve'ye girişini engellemedi'' dedi.

Annan'ın ziyaretinin sadece ''ertelendiğini'' söyleyen Bakan Simbarashe Mumbengegwi, bunu da ziyaretin amacı ve zamanı konusunda önceden istişarelerin yapılmamış olmasına bağladı ve ''Eski Genel Sekreterin, şahsi gerekçelerle, hükümetin pozisyonunu bozmayı tercih etmiş olması, üzücü olmaktan da öte'' ifadesini kullandı.

Zimbabve'nin, Annan'ın yanı sıra ABD'nin eski başkanlarından Jimmy Carter'ın yer aldığı, deneyimli ve saygı değer politikacıların, dünya genelindeki sorunların çözümüne katkıda bulunmak için oluşturduğu ''The Elders''ın (ihtiyar heyeti) ülkeye girişine izni vermediği bildirilmişti.

Carter, Zimbabve'ye, insani yardım amacıyla gitmek istedikleri, ancak aralarında, kendisiyle birlikte eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın da bulunduğu heyete vize verilmediğini söylemişti.

Annan ile Carter, Zimbabve muhalefet lideri Morgan Tsvangirai ile Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde görüşmüştü.

Nelson Mandela tarafından kurulan The Elders, Zimbabve'ye gitme planını geçen hafta açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler