Seçime bağımsız girecekler

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş BDP'den, Abdüllatif Şener ise Türkiye Partisi Genel Başkanlığı görevinden istifa ederek, milletvekilliği genel seçimi için Sivas'tan bağımsız aday oldu.

Yayınlanma: 11.04.2011 - 12:56
Abone Ol google-news

BDP'nin 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde, Hakkari'de destekleyeceği bağımsız adaylar, Selahattin Demirtaş ile Esat Canan ve Adil Kurt, Hakkari'ye geldi.

Kalabalık bir grup tarafından kent girişinde karşılanan ve araç konvoyu eşliğinde BDP il binası önüne gelen Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Hakkari'den aday olduğunu hatırlatarak, ''Biz Başbakanın, 'Biz Türkiye'nin her yerinde milletvekili çıkarıyoruz' diyerek övündüğü rekorunu, Hakkari'de bitireceğiz, 3-0 yapacağız. Buradan açık belirtiyorum. Hakkari'den 3 vekil alamazsak, biz kendimizi kaybetmiş sayacağız. Ben kendimi kaybetmiş sayacağım. Bu nedenle bizim için başarı 3-0'dır'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a öneride bulunmak istediğini ifade eden Demirtaş, ''Gelsin Hakkari'den aday olsun. Bizim de 3 adayımız var, AKP'nin de'' dedi.

Yağışlı havada yapılan konuşma sırasında, kalabalıktan 1 kişi baygınlık geçirdi. Konuşmanın ardından Demirtaş ve diğer adaylar, İl Seçim Kuruluna giderek adaylık başvurusunda bulundu.

 

Abdüllatif Şener de bağımsız

Şener,  ''Bir süredir devam eden ittifak çalışmalarında bir netice alınamadığını, çatı oluşturulması için yoğun çaba sarf ettiklerini ancak bunun gerçekleşmediğini'' bildirdi.
Şener, parti yönetimi ile yaptıkları toplantıda, Sivas'tan bağımsız aday olmasının daha uygun olacağı görüşü üzerine bağımsız aday olarak müracaatını yaptığını söyledi.

Abdüllatif Şener, ''Saadet Partisi'nin çatı olabileceğini söylemiştiniz, ne ters gitti'' şeklindeki soruyu yanıtlarken de Saadet Partisi, DP ve BBP ile ortak bir çatı projesi başlatmak ve bunu yeni isimlerle de desteklemek istediklerini ancak çeşitli sebeplerle bunun gerçekleşmediğini ifade etti.


Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, adaylık başvurusunu yaptı

BDP'nin destekleyeceği Süryani asıllı Erol Dora ile Mardin İl Seçim Kuruluna gelen Ahmet Türk, başvurudan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, parlamentoyu sorunların çözüm yeri olarak gördüklerini belirtti.

Türk, şunları söyledi:

''Bizler de halkımızın özgürlük mücadelesine katkı sunmak için milletvekili adayı olarak başvuru yaptık. Halkımızın taleplerini iletmek için buradayız. Alacağımız sonuç, Kürt halkının sesi olarak yansıyacak. Bu nedenle bu seçimi halkımızın iradesinin ortaya çıkmasında önemli bir dönem olarak değerlendiriyoruz. Diyarbakır'da bütün zorluklara rağmen bağımsız 6 adayı parlamentoya gönderebilirsek ki göndereceğiz; bunun anlamı çok büyük olacak.

Devletin bütün inkarcı politikasına karşı bağımsız adaylar ile Diyarbakır'dan çoğunluğu elde etmek; dünyaya, Türkiye'ye ve halkımıza önemli bir mesaj olacak. Bugün Kürt sorunun çözümü isteyen demokrasi güçlerini yanımızda görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkiye'de Türkler gibi büyük acılar çekmiş, Süryaniler, Ermeniler ve farklı kimlilikler ile demokrasi mücadelesini vermek bizim için önemlidir. Biz bunu başardık. Halkımız bu başarıyı taçlandıracaktır.''


Bir gazetecinin Mardin'den ''Kürt ve Süryani aday gösterdiniz, neden Arap aday göstermediniz?'' sorusunu yanıtlayan Türk, ''Biz belediye seçimlerinde bile Mardin'de bir Arap kardeşimizi göstermek istedik ve bu konuda büyük çaba gösterdik. Ama arkadaşlarımız o dönemde bize aday vermediler. Bu dönemde de bütün ısrarlarıma rağmen bize bir talep gelmedi'' dedi.

Erol Dora da Süryanilerin bölgenin en eski yerli halklarından birisi olduğunu belirterek, ''Ülkenin demokratikleşmesine, hukukun üstünlüğünün sağlanmasına ve Türkiye'deki etnik gurupların sorunlarının çözümünde biz de aracı olmalıyız. Bu nedenle böyle bir müracaat yapmış bulunmaktayız'' diye konuştu.
 

 

Hanefi Avcı bağımsız

Tutuklu Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, İstanbul 3. Bölgeden bağımsız milletvekili adayı oldu.

Avcı'nın avukatı Fidel Okan, yaptığı açıklamada, ''Devrimci Karargah'' davası ve ergenekon soruşturması kapsamında halen Silivri cezaevinde tutuklu bulunan müvekkili eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın İstanbul 3. Bölgeden bağımsız milletvekili adayı olduğunu bildirdi.

Okan, adaylığa ilişkin evrakın il seçim kuruluna teslim edildiğini kaydetti.


İbrahim Talıses de bağımsız

Bir süre önce İstanbul'da silahlı saldırıya uğrayan sanatçı İbrahim Tatlıses'in milletvekilliği için Şanlıurfa'dan bağımsız aday olduğu bildirildi.

Şanlıurfa Barosu avukatlarından Ahmet Türkmen, adliye binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Tatlıses'in Şanlıurfa'dan bağımsız milletvekili adaylığı başvurusunu yaptım. Sayın Tatlıses, daha sonra bu konuda ayrıntılı açıklama yapacak'' dedi.

Bu arada Şanlıurfa'dan aralarında AKP milletvekili Zülfikar İzol, eski Siverek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ersin Bucak ile BDP'nin desteklediği İbrahim Binici ve İbrahim Ayhan'ın da bulunduğu toplam 11 bağımsız adayın başvuru yaptığı öğrenildi.

 

Ferhat Tunç başvurusunu yaptı!

BDP’nin Tunceli’de bağımsız milletvekili adayı gösterdiği sanatçı Ferhat Tunç, İl Seçim Kurulu’na adaylık başvurusunu yaptı.

Tunceli Belediye Başkanı BDP’li Edibe Şahin, Pertek İlçesi Belediye Başkanı EMEK Partili Kenan Çetin ve partililerle geldiği İl Seçim Kurulu önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Ferhat Tunç, heyecanlı olduğunu söyledi. Baharın geldiğini ve baharı zaferle taçlandıracaklarını söyleyen Tunç, şöyle dedi:

"Bu görevi onurlu bir görev olarak kabul ediyorum. Bu tarihe ve bu kültüre laik olmak benim en büyük sorumluluğum dahilinde olacaktır. Dersim sorunlarıyla, Kürt sorunu ile bağlantılı yönleri maalesef şimdiye kadar sistem partileri tarafından ötelenmeye çalışılmış, manipüle edilmeye çalışılmış. Bölgenin gerçekleri görmezden gelinerek, halkımız ötekileştirilmeye çalışılmış. Bu süreçte parlamentoda yer almamız halinde, bu gerçekleri Türkiye’nin gündemine koyacağımızı belirtmek istiyorum. Dersim’in tarihine, kültürüne, diline, inancına yakışır bir biçimde davranması gerektiğini belirtiyorum. Ben de çok heyacanlıyım, ancak önümüzdeki günlerde halkımızla birlikte çok görkemli bir şekilde buluşacağız. Hiç kimsenin kuşkusu olmazsın. Dersim’e bahar geliyor, biz bu baharı zaferle taçlandıracağız. Baharda halkımız için onurlu bir gelecek bekliyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler