Türkiye-Ermenistan'la buluşuyor

Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, yarın İstanbul'da Türk mevkidaşı Ali Babacan ile bir araya gelecek. KEİ Dönem Başkanı olarak İstanbul'daki KEİ Sekretaryası'nı ziyaret edecek Nalbandyan ile Babacan'ın "tüm konuları" ele almaları bekleniyor.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 08:36
Abone Ol google-news

Türkiye-Ermenistan açılımında yeni bir adım atılıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “futbol diplomasi” çerçevesinde 6 Eylül’de Erivan’ı ziyaret etmesi ve New York’ta bakan düzeyinde yapılan görüşmenin ardından Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, yarın İstanbul’da Türk mevkidaşı Ali Babacan ile bir araya gelecek. KEİ Dönem Başkanı olarak İstanbul’daki KEİ Sekretaryası’nı ziyaret edecek Nalbanyan ile Babacan arasında yapılacak görüşmede iki ülke arasında “tüm konular”ın ele alınacağı belirtiliyor.

Bu bağlamda görüşmede ikili ilişkilerdeki açılımında bundan sonra atılacak adımlar ve gelecekteki üst düzey ziyaretler üzerinde durulacağı belirtiliyor. İki bakanın ayrıca Karabağ sorunu, Türkiye’nin Kafkas İstikrar ve İşbirliği Platformu önerisi ile “soykırım” iddiaları sorunu ve Türkiye’nin bu çerçevede yaptığı “tarihçiler komisyonu” önerisinin ele alınması beklenen önemli konuların arasında da bulunuyor. 23 Ekim’de Tirana yapılan KEİ Dışişleri Bakanları toplantısında KEİ Dönem Başkanlığı'nı Arnavutluk’tan devrealan Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, İstanbul’da KEİ Sekretaryası’nı ziyaret edecek ve KEİ ile ilgili yapılacak toplantılara katılacak. Bu arada, Nalbandyan ile Babacan arasında ikili bir görüşme de yapılacak.

 

Ermenistan diplomatik ilişkiler ve sınırın açılmasında ısrarlı

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tigran Balayan da, Ermeni basınına yaptığı açıklamada İstanbul’da iki ülkenin bakanları arasında yapılacak görüşmenin ilişkilerin normalleşmesi konusuna odaklanacağını belirterek “Biz, normalleşme dediğimiz zaman diplomatik ilişkilerin kurulması ve önkoşulsuz sınırının açılmasını demek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler