Karayalçın, SHP'den istifa edecek

29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın gelecek hafta içinde partisinden istifa edecek. SHP sadece Ankara’da değil tüm Türkiye’de CHP çatısı altında seçimlere girecek.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 08:48
Abone Ol google-news

29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın partisinden istifa edecek. İki oturum halinde 15 Kasım 2008 ve 22 Kasım 2008 tarihlerinde toplanan SHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Murat Karayalçın’ın CHP’den aday olabilmesi için bu hafta içinde partiden istifa etmesini kararlaştırdı. PM, tüm seçim bölgelerinde SHP’nin CHP çatısı altında yerel seçimlere girmesi kararını da aldı.

SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun da PM toplantısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 15 Ekim tarihinde Karayalçın ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 29 Mart seçimlerine ilişkin olarak sağladıkları mutabakatın hem Ankara’da hem de Türkiye’de büyük bir coşku ve yükselen bir güven duygusu yarattığının tespit edildiğini belirtti. Yakalanan eğilimin AKP iktidarından kurtulma konusunda yeni ve güçlü bir umut yarattığının gözlendiğini ifade eden Cilasun, “Şimdiye dek AKP iktidarına ‘alternatifi yok’ diye bakan kitlelerin, bu yerel yönetim seçimlerinde sağlanacak değişim ve kazanımlarla ufukta güçlü bir seçenek görmeye başlamaları kaçınılmazdır” dedi. Cilasun, Karayalçın’ın Ankara’dan CHP adaylığının SHP’nin küçültülmesi anlamına gelmeyeceğini kaydederek, açıklamasında “Tam tersine, somut kazanımlardan hız alarak yeni atılımlar yapabilme olanağı ortaya çıkmaktadır” görüşüne yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler