Aslan küllerinden doğacak

G.Saray'ın 7 Mayıs'taki olağanüstü genel kurulunda Ünal Aysal başkanlığa aday olacağını açıkladı.

Yayınlanma: 13.04.2011 - 06:18
Abone Ol google-news

Conrad Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Aysal, hedeflerini anlatırken yönetim listesini divan kuruluna teslim ettikten sonra açıklayacağını belirtti. Aysal, ekibinde yer alması beklenen Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Refik Arkan, Sinan Kalpakçıoğlu, Bülent Tulun’un da hazır bulunduğu toplantıda “Adnan Polat’ın şu an G.Saray’da yaşadığı durumun benzerine tanık olmam. Hakkımda en ufak soru işareti oluşursa istifa ederim. Türkiye sınırlarında bize başarı yetmez. G.Saray’ı küllerinden yaratacağız” ifadelerini kullandı. Aysal’ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle:

• G.Saray için yönetimin koyacağı amaçlar, sıradan, alışılmış başarı hedefleri olamaz. Hedeflerimiz; ekonomik, idari ve kurumsallaşma, sosyal-kültürel ve marka değeri ile sportif başarıdır.

‘G.Saray’ın bana ihtiyacı var’


• G.Saray’ın içinde bulunduğu durum bizi buraya getirdi. Her şey iyi gitseydi, mutlu bir şekilde tribünden maçları seyrederdim. G.Saray’ın bana ve tüm taraftarlarına ihtiyacı var.

• Bizlerden beklenen, yeni ve devamlı gelir imkânları yaratacak büyük, gerçekçi projeler geliştirmemizdir. İlk adım olarak mevcut borçları yeniden yapılandırmalı, kulübe en kısa sürede nefes aldırmalıyız. Kurumsallaşma için kulübü, başkanın tek başına yönettiği, başkanın kapasitesi ile sınırlı bir kurum olmaktan çıkarmalıyız. Güçlü, profesyonel, kendini ulusal ve uluslararası alanda kanıtlamış üyelerden oluşan bir idarenin el ele ve sinerji içinde birlikte götürdüğü örnek bir yönetim yapısı kurmalıyız.

‘Kulübümüz kaza geçirdi’


• G.Saray’ın şu an başına gelen bir trafik kazasıdır. Sürekli bir durum değildir. Böyle olmadığını kısa sürede ispatlayacağız.

• İngiltere, İtalya ve İspanya’da ilk 4’te oynayan takımların modelini Türkiye’de gerçekleştireceğiz.

‘Abramovic sözü rahatsız etmedi’


• G.Saray’a 100 milyon dolar vereceğim iddiası enteresan bir şey. Abramovic benzetmesi beni rahatsız etmiyor. Ama ben o adam değilim. G.Saray’ı satın alma, bir varlığını üzerimize geçirme, mülkiyetime alma niyetim olmadı. Üzerimde de tek hisse yok. Eğer genel kurul beni bunun için seçecekse, yanlış bir karar alır. Ben değer üretirim ama cebimden çıkarıp da öyle paralar vermeyi hiç düşünmedim.

• Amatör bir sporda G.Saray formasını gururla giymiş biri olarak, tüm branşlarda, ‘başarının( varlık nedeni olduğunu çok iyi biliyorum. Başarıda süreklilik temel hedefimiz olmalı.

• Futbola dönük bir tecrübesizliğim var. Bu konuda çok iddialı olduğumu söyleyemem. Ama G.Saray bugün bir holdingin üzerinde. Burayı yönetmek ayrı bir iş. Futbolu idare edenlerin bu sistemi yöneteceği algısı yanlış. Bu tip sistemleri yöneten insanlar, futbolu idare edecek en iyi insanları bulup, onları destekler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler