Ertosun'un manevi tazminat talebine ret

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ali Suat Ertosun'un ''Ali Suat Ertosun'un yeri HSYK koltuğu değil, sanık sandalyesidir'' başlıklı yazıyla kişilik haklarına saldırıldığı gerekçesiyle Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay ile yazıyı yayımlayan Bianet sitesinin koordinatörü ve bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü aleyhine açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

Yayınlanma: 13.04.2011 - 11:36
Abone Ol google-news

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, tarafların avukatları katıldı.
Ertosun'un avukatı Rabia Balkanlı, önceki beyanlarını tekrarladığını ifade ederek, tazminata hükmedilmesini istedi. Tanay ve Kürkçü'nün avukatları ise yazının kişilik haklarını ihlal eder nitelik taşımadığını kaydederek, davanın reddedilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Yargılamanın bittiğini açıklayan Yargıç Ömer Kızılkaya, davanın reddine karar verdiğini bildirdi.
Ali Suat Ertosun, 31 Temmuz 2009'da Bianet'te yayımlanan ''Ali Suat Ertosun'un yeri HSYK koltuğu değil, sanık sandalyesidir'' başlıklı yazıda kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Tanay ve Kürkçü'ye 15 bin liralık manevi tazminat davası açmış ve yazının da Bianet sitesinden kaldırılmasınını talep etmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler