"AKP'yi gönderme zamanı gelmiştir"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''AKP'yi gönderme zamanı gelmiştir. AKP'yi gönderecek olan da Demokratik Solculardır'' dedi. Sezer, milletin Başbakan ve onun karanlık partisinden kurtulunca 'hamdolsun' diyeceğini belirtti.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 13:36
Abone Ol google-news

DSP'nin 23. kuruluş yılı, Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen törenle kutlandı. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, törenin açılışında yaptığı konuşmaya, bugünlere gelmelerinin mimarı Bülent Ecevit'e şükran borçlu olduklarını belirterek başladı.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ve bu zor günlerden kurtuluş yolunun Demokratik Sol Parti olduğunu belirten Sezer, ''(Ümüğümü sıktırmam) diye diye bu milletin ümüğünü sıkan AKP'dir. AKP'yi gönderme zamanı gelmiştir. AKP'yi gönderecek olan da sözüm ona muhalefet koltuğunda oturup, tavırlarıyla AKP'yi destekleyenler değil, tabi ki sizler, Demokratik Solculardır'' diye konuştu.

Türkiye'ye iki kutuplu bir siyasetin dayatılmaya çalışıldığını, iktidarın da muhalefetin de halkın sorunlarına çözüm üretemediğini belirten Sezer, ''Bu siyaseti yaratanlar Türkiye'yi umutsuzluğa sürüklüyorlar. Al birini vur ötekine'' dedi.

Son 6 yıldır uygulanan politikaların Türkiye'yi ekonomik iflasın eşiğine getirdiğini, küresel krizin de etkisiyle yaşam koşullarının giderek zorlaştığını ifade eden Sezer, sözlerini, ''Ekonomik kriz var ama Başbakan (Hamdolsun bize bir şey olmaz) diyor. Bu millet o Başbakandan ve onun karanlık partisinden kurtulunca (hamdolsun) diyecek'' şeklinde sürdürdü.

Yasama, yürütme ve yargının kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı demokrasinin bu niteliklerinin Başbakanlık'ta toplanmaya çalışıldığını söyleyen Sezer, hazırlanan yasa ve anayasayla yargı bağımsızlığı ve hukuk devletinin vazgeçilmez özelliklerinin yok edilmeye çalışıldığını ifade etti.

 

"Ecevit başardı, biz de başaracağız"

Zeki Sezer, DSP'nin Türkiye'nin aydınlığa çıkması için tek kurtuluş yolu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ''Çalışmadan köşesinde oturanlar, iyilik yerine kötülük peşinde koşanlar dedikodular çıkarabilirler. Ecevit için de çıkarmışlardı ama O başardı. Biz de başaracağız. Benim için (mütevazi) diyorlar. Ben Başbakan olacağım. DSP de iktidar olacak. Çünkü bu halkı kim durdurabilir, bu halkı nasıl engelleyebilirler?''

DSP'li belediyelerin halkın gözdesi olduğunu çünkü ''aslanlar gibi çalıştıklarını ve hizmet ürettiklerini'' ifade eden Sezer, ''Onlardan kimse haksız taleplerde bulunmuyor. Başka partilerde böyle mi?'' diye sordu.

İktidara gelmeleri durumunda seçim barajını düşüreceklerini, siyasi partiler ve seçim kanunu yeniden düzenleyeceklerini, milletvekili dokunulmazlığını kaldıracaklarını bildiren Sezer, çoğulcu demokratik yaşamın çift meclisli yapıyla güçlendirilmesinin toplumda tartışmaya açılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Sezer, senatonun devreye girmesinin yasamanın daha sağlıklı sonuçlar üretmesini yaratabileceğini, Cumhurbaşkanlığı ve Anayasa Mahkemesi'nin üzerindeki yük ve tartışmayı azaltacağını belirtti.

DSP iktidarında zorunlu din dersi uygulaması ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapısının yeniden ele alınacağını, cemevlerine hak ettiği desteği sağlayacaklarını anlatan Sezer, partisinin ekonomik ve sosyal alandaki projeleri hakkında da bilgi verdi.

Sezer, konuşmasını ''Sizleri çok seviyorum, Ecevit'i çok seviyorum, Atatürk'ü çok seviyorum'' diyerek bitirdi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler