Irak'ın güvenliği Suriye'de tartışılıyor

Suriye'de, çok sayıda ülkeden temsilcinin katıldığı ''Irak'ta Güvenlik'' konulu toplantı başladı. Türkiye'den de temsilcilerin katıldığı toplantının açılış konuşmasında Suriye İçişileri Bakanı Bessam Abdülmecid, "Irak sınırlarının korunması için koordinasyonun artırılması hepimizin sorumluluğunda'' diye konuştu.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 14:34
Abone Ol google-news

İki gün sürecek ''Irak'ta Güvenlik'' toplantısı Suriye'nin ev sahipliğinde başladı. Suriye İçişileri Bakanı Bessam Abdülmecid, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, toplantının Irak halkının güvenliği ve istikrarının güvence altına alınmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Irak'ın, komşularına saldırı düzenlenmesi için bir başlangıç noktası olmaması gerektiğini söyleyen Suriyeli Bakan, Irak'tan Suriye'deki bir köye 26 Ekim'de düzenlenen saldırıyla Suriye'nin egemenliğinin ihlal edildiğini ifade etti.

Abdülmecid, Suriye'nin Irak sınırını kontrol etmek için gerekli önlemleri her zaman aldığını belirterek, ''Irak'ın egemenliği ve toprak bütünlüğü yabancı güçler Irak topraklarından ayrıldıktan sonra sağlanabilir'' dedi.

ABD de, Irak'ın komşularına, ''terörist ve silahların Irak'a girişini engelleme'' çağrısında bulundu.

Bu toplantıdaki taahhütlerin hayata geçirildiğini görmek istediklerini belirten Şam Maslahatgüzarı Maura Connelly, Irak'tan atılan silahlı grupların dışarıdan silah, eğitim, para ve tavsiye almayı sürdürdüklerini belirterek, ''Irak'ın komşularını bu grupları hoş görmemeye davet ediyoruz, çünkü bunlar sadece Irak için değil, kendi ülkeleri için de tehdit oluşturuyor'' dedi.

Toplantıya Türkiye, ABD, İngiltere, Fransa, Suriye, Irak, Mısır, Ürdün, Rusya, Çin, Japonya, BM, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) ve Arap Birliğinden temsilciler katılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler