Suriye'den yeni adım

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın suça karışmayan protestocuların serbest bırakılması talimatı verdiği bildirildi. Öte yandan, Esad tarafından kabul edilen Humus ve Duma heyetlerinin, Müslüman Kardeşler ile ilgili yasanın yeniden düzenlenmesini talep ettikleri bildirildi.

Yayınlanma: 14.04.2011 - 14:07
Abone Ol google-news

El Vatan gazetesinde yayımlanan habere göre Beşşar Esad, dün Humus kentinden ve Şam kırsalında bulunan Duma'dan gelen heyetleri kabul etti. Çiftçi, esnaf, avukat ve orta ölçekli sanayicilerden oluşan heyetler, Esad'a Humus ve Şam halkının taleplerini aktardı.

Heyetlerin, "OHAL yasasının kaldırılması, halk ile yönetim arasındaki iletişimi sağlayan mekanizmanın güçlendirilmesi ve barışçıl amaçlı gösterilere izin verilmesi" gibi talepleri dile getirdikleri kaydedildi.

Görüşmede, "Müslüman Kardeşler örgütüne üye olunmasına ilişkin 49. maddenin yeniden düzenlenmesi" yönündeki talebin de Esad'a sunulması dikkat çekti. Suriye'de uygulanan yasa, "Müslüman Kardeşler örgütüne üye olanların idam cezasıyla yargılanmalarını" öngörüyor.

Ülkede, Müslüman Kardeşler örgütünün adı ve örgüte ilişkin talepler resmi olarak ve açıkça ilk kez heyetlerin Esad ile yaptıkları görüşmede gündeme getirildi.

Dünya Televizyonunda yayımlanan haberde de Dera kentinde yaşayan halkı temsilen bir heyetin Esad tarafından kabul edildiği bildirildi. Resmi açıklamayla teyit edilmeyen bilgilere göre yönetimin, Dera'nın önde gelenleri ile yapacağı görüşmede, kentteki olaylara karışan kişilerin kent halkı tarafından yargıya teslim edilmesini isteyeceği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler