"İsrail, çöküşün eşiğinde"

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'in uzun süredir abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ndeki 1,5 milyon Filistinli'ye yönelik saldırıları kınadı. ''İsrail'in Filistin halkına zulmü, çöküşü geciktirmeye yönelik boş çabalardır'' diyen Ahmedinejad, uluslararası toplumun İsrail'e karşı harekete geçmemesini eleştirdi.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 17:04
Abone Ol google-news

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, insan hakları savunuculuğu yapanların Filistin'de süre giden zulme seyirci kaldığını savundu.

''İsrail'in Filistin halkına zulmü, çöküşü geciktirmeye yönelik boş çabalardır'' diyen Ahmedinejad, ''İsrailli yetkililer ve onların destekçileri bu zulmün sorumlularıdır ve bir gün yargılanacaklar'' ifadesini kullandı.

Uluslararası toplumun İsrail'e karşı harekete geçmemesini eleştiren Ahmedinejad, ''İnsan hakları ve demokrasinin öncüsü olduğu iddiasında olanlar, Filistin'de kadın ve çocukların öldürülmesine sessiz kalıyor'' dedi.

Uzun süredir İsrail kuşatmasında olan Gazze'de temel ihtiyaçların karşılanmasında büyük sorunlar yaşanıyor. Uluslararası sivil toplum ve yardım kuruluşları, Gazze'de insanlık trajedisi yaşandığını belirtiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler